molfix-مولفیکس

پیاده روی در بارداری دوقلویی آیا خطرناک است؟

پیاده روی در بارداری دوقلویی آیا خطرناک است؟

با وقوع بارداری، سوالات و نگرانی های زیادی در ذهن والدین جوان ایجاد می شود، و با به تایید رسیدن بارداری دوقلویی این نگرانی ها چندین برابر می شوند. از آنجا که بارداری دوقلویی، در مقایسه با بارداری تک قلویی با عوارض بیشتری همچون زایمان زودرس همراه است، طبیعی است که حتی ساده ترین مسائل باعث نگرانی شما شوند و به همین دلیل تصمیم بگیرید تا تمام مدت در جای خود بمانید تا مبادا اتفاقی جنین های درون رحمتان را تهدید کند. اما آیا واقعا ورزش و پیاده روی در بارداری دوقلویی خطرناک است؟

آیا در طول بارداری دوقلویی، باید به طور مداوم در رختخواب بمانم؟

استراحت در رختخواب و نداشتن تحرک، راهکاری است که گاهی اوقات پزشک شما از آن برای به حداقل رساندن عوارضی همچون سقط جنین، کوتاه شدن زودهنگام طول سرویکس (دهانه رحم) و زایمان زودرس کمک می گیرد. اما آیا واقعا این کار برای تمام مادرانی که دوقلو باردار هستند، لازم است؟ باید بگوییم که خیر!

اگرچه در گذشته، پزشکان به محض اطلاع از دو یا چند قلو بودن بارداری، از همان ابتدا استراحت در بستر را به تمام مادران (فارغ از اینکه مادر در چه شرایطی بود) را توصیه می کردند تا هر گونه خطر احتمالی به حداقل برسد، اما تحقیقات جدید در طی سالیان اخیر نشان می دهد که هیچ شواهد پزشکی قطعی برای حمایت از نیاز به این نوع استراحت پیشگیرانه در تخت وجود ندارد.

در واقع در حال حاضر پزشکان بر این باور هستند که اگر همه چیز در دوران بارداری شما به طور طبیعی پیشرفت کند و در معاینات و بررسی های روتین پزشکی مشکل خاصی یافت نشود، ممکن است اصلا نیازی به استراحت در رختخواب نداشته باشید. با این حال، اگر عوارض یا شرایط خاصی را تجربه کنید، این احتمال وجود دارد که پزشک استراحت در بستر را توصیه کند تا بارداری شما حفظ شود.

آیا می توانم با بارداری دوقلویی، ورزش کنم؟

پاسخ به این سوال می تواند بسیار گیج کننده باشد. اگرچه ورزش و پیاده روی در بارداری دوقلویی سالم و بدون عارضه به صورت کلی بی خطر و حتی مفید در نظر گرفته می شود، اما با این حال، کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) پیشنهاد می کند مادرانی که چندقلو حامله هستند، به دلیل خطرات بالای مشکلات احتمالی، از انجام دادن ورزش های هوازی خودداری کنند. همچنین از آنجایی که بیش از نیمی از دوقلوها قبل از هفته 37 به دنیا می آیند، اکثر پزشکان، ورزش شدید یا هوازی را پس از هفته 28 بارداری توصیه نمی کنند.

با در نظر گرفتن این تناقضات، بهترین کار این است قبل از تصمیم به ورزش و یا پیاده روی در بارداری دوقلویی با پزشک خود صحبت کنید. زیرا شما بیشتر از مادرانی که تک قلو باردار هستند، باید تحت نظر باشید.

اگر قبل از بارداری ورزش می کردید، حالا نیز می توانید به همان روال ادامه دهید اما باید دقت کنید که شدت ورزش ملایم تر از قبل باشد. اما اگر به ورزش عادت ندارید، بهتر است به آرامی شروع کنید. برای موفقیت در این مسیر، در قدم اول کار ساده ای مانند پیاده روی را امتحان کنید که بدن شما به آن عادت کرده است و در قدم دوم اهداف واقع بینانه برای خود تعیین کنید که بتوانید از پس آن ها بربیایید، به عنوان مثال برای شروع پنج دقیقه ورزش در روز در هفته اول را در نظر بگیرید و سپس برای هفته دوم، پنج دقیقه دیگر به مدت زمان ورزش کردن خود اضافه کنید و این روند را تا جایی ادامه دهید که بتوانید تا 30 دقیقه در روز فعال باشید.

البته باید این نکته مهم را نیز بدانید که در مقایسه با مادرانی که تک قلو باردار هستند، ممکن است برخی مشکلات را نیز تجربه نمایید، از جمله اینکه:

- نفس کشیدن در حین ورزش کردن ممکن است برای شما دشوارتر باشد.

- ورزش کردن در طی سه ماهه آخر به دلیل بزرگی شکم، می تواند برای شما خسته کننده و سخت تر باشد.

- و به دلیل احتمال وقوع کم خونی فقر آهن، ممکن است بیشتر احساس خستگی و ضعف کنید.

چه ورزش هایی برای بارداری دوقلویی مناسب هستند؟

اگر پزشک با در نظر گرفتن شرایط شما، ورزش کردن را مجاز بداند، تمرینات زیر برای بارداری دوقلویی ایده آل هستند:

1. یوگا: تمرینات یوگا بسیار ملایم بوده و علاوه بر حفظ تناسب اندام، به انعطاف پذیری و تقویت عضلات نیز کمک می کنند. البته به یاد داشته باشید از انجام دادن حرکاتی که نیاز به خوابیدن به پشت دارند و یا به شکم و لگن شما فشار وارد می کنند، در طی بارداری و به خصوص از زمانی که شکم بزرگ می شود، خودداری کنید. شما می توانید این تمرینات را از هفته 14 بارداری به بعد، در کلاس های ورزش مخصوص دوران بارداری آغاز کنید.

2. تمرینات کف لگن: ورزش منظم عضلات کف لگن می تواند با تقویت این بخش، احتمال نشت ادرار در پی سرفه و عطسه و همچنین افتادگی مثانه و رحم را کاهش دهد.

3. پیلاتس: تمرینات پیلاتس تمرینی ملایم برای تقویت عضلات کمر و لگن بوده و به شما برای تجربه زایمانی راحت تر کمک می کنند. البته درست مانند یوگا، از انجام تمریناتی که در حالت خوابیده به پشت انجام می شوند، باید خودداری کرده و از همه مهم تر با یک مربی واجد شرایط پیش بروید.

4. شنا و ورزش در آب: این یکی از گزینه های بسیار مناسب برای ورزش در بارداری دوقلویی است که نه تنها به حمایت از مفاصل کمک می کند، بلکه در کاهش ورم و درد ناشی از واریس پاها که در بارداری های دوقلویی بسیار شایع است نیز موثر خواهد بود.

5. پیاده روی: پیاده روی در بارداری دوقلویی، تمرینی آسان، کم هزینه و یک شکل عالی از ورزش در دوران بارداری است. پیاده روی در بارداری دوقلویی، به حفظ تناسب اندام شما کمک می کند، مانع تورم اندام ها می شود، به راحتی در هر جایی قابل انجام است و از همه مهم تر هزینه ای نیز ندارد! بنابراین تا زمانی که دچار کمردرد یا زانو درد نباشید، می توانید از فواید پیاده روی در بارداری دوقلویی بهره مند شوید.

چه علائمی نشان می دهد که باید ورزش و پیاده روی در بارداری دوقلویی را متوقف کنم؟

در حقیقت فرقی نمی کند شما چندقلو باردار باشید، در هر حال اگر هر یک از علائم زیر را در اثر ورزش یا پیاده روی مشاهده کردید، باید فورا به پزشک خود اطلاع داده و یا به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید:

- لکه بینی یا خونریزی،

- کمر درد یا درد در لگن،

- نشت مایعی غیر از ادرار از واژن،

- تاری دید و سرگیجه،

- تنگی نفس،

- تپش قلب،

- افزایش تورم در دست ها، پاها و مچ پا،

- احساس سنگینی یا درد شدید در شکم یا قفسه سینه،

- درد یا تورم ساق پا به ویژه اگر همراه با قرمزی و گرم شدن آن ناحیه باشد،

- کاهش یا توقف حرکات جنین ها،

- احساس بدحالی،

چه زمانی استراحت در رختخواب توصیه می شود؟

گاهی اوقات استراحت در رختخواب می تواند هم برای مادر و هم برای جنین درون رحم او مفید باشد و احتمال وقوع عوارض و خطرات را به حداقل برساند. بنابراین اگر دوقلو باردار هستید، پیاده روی و ورزش در این شرایط برای شما توصیه نمی شود:

- سن بارداری بیش از 28 هفته،

- فشار خون بالاتر یا پایین تر از حد طبیعی،

- به اثبات رسیدن مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی)،

- وجود کم خونی شدید و احساس ضعف و خستگی،

- خونریزی یا لکه بینی،

- دیده شدن هماتوم در اطراف ساک حاملگی،

- جفت پایین (لولایینگ) یا جفت سرراهی (پرویا

- سابقه زایمان زودرس و یا وجود شواهدی به نفع زایمان زودرس در بارداری فعلی،

- وجود مشکلات تنفسی و یا قلبی،

- کوتاه بودن طول سرویکس (نارسایی دهانه رحم

- رشد نامناسب جنین ها (محدودیت رشد داخل رحمی یا IUGR

در چنین شرایطی حتی کار ساده ای مانند پیاده روی در بارداری دوقلویی ممکن است خطرساز شده و بنابراین این احتمال وجود دارد که پزشک شما استراحت در بستر را برای جلوگیری از بدتر شدن این شرایط توصیه کند تا سلامت شما و جنین های درون رحمتان حفظ شود. بنابراین به یاد داشته باشید که قبل از ورزش و پیاده روی در بارداری دوقلویی با پزشک خود مشورت کرده و همواره تحت نظر او باشید تا مشکلی ایجاد نشود.

مطالعه بیشتر:

پیاده روی در بارداری از چند ماهگی شروع کنیم؟

مراقبت های بارداری دوقلویی و توصیه‌های مهم در این مورد

ورزش در بارداری دوقلویی مجاز است و چه نکاتی باید رعایت شود؟

در بارداری چقدر ورزش کنیم و ازچه ماهی ورزش کردن راشروع کنیم؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های پیاده روی در بارداری دوقلویی

چه علائمی نشان می دهد که باید ورزش و پیاده روی در بارداری دوقلویی را متوقف کنم؟

لکه بینی یا خونریزی، کمر درد یا درد در لگن، نشت مایعی غیر از ادرار از واژن، تاری دید و سرگیجه، تنگی نفس، تپش قلب، افزایش تورم در دست ها، پاها و مچ پا، احساس سنگینی یا درد شدید در شکم یا قفسه سینه،

چه زمانی پیاده روی در بارداری دوقلویی توصیه نمی شود؟

پیاده روی و ورزش در این شرایط برای شما توصیه نمی شود: سن بارداری بیش از 28 هفته، فشار خون بالاتر یا پایین تر از حد طبیعی، به اثبات رسیدن مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی)، وجود کم خونی شدید و احساس ضعف و خستگی، خونریزی یا لکه بینی،

پیاده روی در بارداری دوقلویی چه فوایدی دارد؟

پیاده روی در بارداری دوقلویی، به حفظ تناسب اندام شما کمک می کند، مانع تورم اندام ها می شود، به راحتی در هر جایی قابل انجام است و از همه مهم تر هزینه ای نیز ندارد! بنابراین تا زمانی که دچار کمردرد یا زانو درد نباشید، می توانید از فواید پیاده روی در بارداری دوقلویی بهره مند شوید.

آیا پیلاتس و یوگا در بارداری دوقلویی مجاز است؟

تمرینات پیلاتس تمرینی ملایم برای تقویت عضلات کمر و لگن بوده و به شما برای تجربه زایمانی راحت تر کمک می کنند. البته درست مانند یوگا، از انجام تمریناتی که در حالت خوابیده به پشت انجام می شوند، باید خودداری کرده و از همه مهم تر با یک مربی واجد شرایط پیش بروید.

منبع: verywellfamily