molfix-مولفیکس

اهمیت سلامت روان در دوران بارداری و بعد از تولد نوزاد چیست؟

اهمیت سلامت روان در دوران بارداری و بعد از تولد نوزاد چیست؟

سلامت روان یعنی تندرستی و بهداشت. وقتی احساس رضایت و شادی دارید، بهتر می‌توانید با استرس کنار بیایید، روابط را حفظ کنید و از زندگی خود لذت ببرید. مراقبت از سلامت روان‌تان برای شما و نوزاد مزایایی دارد. فعال بودن، احساس تعلق داشتن و هدف‌دار بودن در زندگی، همه برای سلامت روان و بهداشت روانی مفید هستند. شما احساس خوشبختی و همچنین توانایی بهتری برای مقابله با مشکلات و استرس خواهید داشت.

فواید سلامت روان در دوران بارداری

هنگامی که باردار هستید، جنین شما در معرض هر چیزی که شما تجربه می‌کنید قرار دارد. این شامل صداهای موجود در محیط‌، هوایی که شما تنفس می‌کنید، غذاهایی که می‌خورید و احساساتی که تجربه می‌کنید نیز می‌شود.

زمانی که احساس خوشبختی و آرامش دارید، به جنین‌تان اجازه می‌دهید در یک محیط شاد و آرام رشد کند. با این حال، احساساتی مانند استرس و اضطراب می‌توانند هورمون‌های خاصی را در بدن شما افزایش دهند، که می‌تواند بر رشد بدن و مغز جنین شما تاثیر بگذارد.

فواید سلامت روان شما بعد از تولد نوزاد

از بدو تولد، تعاملاتی که شما با نوزاد خود دارید، به شکل گیری روشی که او در زندگی آینده خود، فکر، احساس و رفتار می‌کند کمک خواهد کرد. این تعامل همچنین به ایجاد پیوندهای احساسی مهم بین شما و فرزندتان کمک می‌کند.

سلامت روان خوب همچنین به حفظ روابط مثبت شما با فرزندان بزرگ‌تر و دیگر افراد خانواده کمک می‌کند. آنها می‌توانند به حمایت شما و شریک زندگی‌تان در تلاش برای تطبیق با یک عضو جدید کمک کنند.

احساسات متفاوت

اغلب یک یا هر دوی والدین احساسات دشوار را در طول بارداری و بعد از تولد نوزاد تجربه می‌کنند. شما تنها نیستید. ممکن است احساس کنید که در حال پنهان کردن احساسات واقعی خود هستید، زیرا احساس شرمساری می‌کنید. طبیعی است که گاهی اوقات افکار منفی، رویاها یا تردید‌های زودگذر داشته باشید. بسیاری از چیزها می‌توانند این احساسات را در شما برانگیزانند، از جمله:

  • نگرانی در مورد زایمان
  • کم خوابی
  • نگرانی درباره چگونگی یک والد بودن

کارهایی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا به خودتان کمک کنید از جنبه‌های چالش‌ برانگیز والد بودن عبور کنید.

تبدیل شدن به یک مادر

مادر شدن می‌تواند به معنای تحقق آرزوها و رویاهای شما باشد. ممکن است شما عاشق حرکت جنین در شکم‌تان باشید. ممکن است زایمان احساس رسیدن به یک هدف بزرگ برای شما باشد. ممکن است بغل کردن، لمس کردن، تماشا کردن و بازی با نوزاد را خیلی دوست داشته باشید. بعضی از مادران ممکن است نتوانند آن عشق بیش از حد را که انتظار داشتند، فوراً احساس نکنند.

 گاهی اوقات احساسات شاد مادرانه با احساس از دست دادن، ترس، نگرانی، گناه و سرخوردگی آمیخته می‌شود. شما ممکن است درگیر افکار زیر باشید:

  • اگر من اشتباهات زیادی مرتکب شوم چه می‌شود؟
  • آیا مردم فکر می‌کنند من مادر بدی هستم؟
  • زندگی گذشته من چه می‌شود؟

طبیعی است که وقتی یک تغییر عمده را در زندگی تجربه می‌کنید، مثل داشتن یک فرزند، سوال‌های زیادی از خودتان می‌پرسید. تغییرات بزرگ در زندگی‌تان ممکن است احساس غرق شدن را در شما ایجاد کند، به خصوص وقتی اتفاقات به شکلی که انتظار دارید رخ نمی‌دهند.

پدر شدن

در حالی که معمولاً بانوان در دوران بارداری از نظر احساسی برای والد شدن آماده می‌شوند، برخی از پدران بعد از تولد این روند را آغاز می‌کنند. در نتیجه، واقعیت پدر بودن می‌تواند کاملاً شوکه کننده باشد. حتی اگر شما در طول دوران بارداری آماده شده باشید. برخی از پدران می‌توانند احساس عدم آمادگی برای داشتن یک نوزاد داشته باشند.  بعضی از پدران می‌توانند بلافاصله نسبت به فرزند خود عشق شدید، حمایتگرانه و قوی احساس کنند، ولی در مورد بعضی نیز ممکن است کمی بیشتر طول بکشد. پدر بودن به همان اندازه مادر بودن چالش برانگیز است، هرچند نه به همان دلایل. شما ممکن است فکر کنید:

  • من می‌خواهم به نوزادم کمک کنم، اما نمی‌دانم چگونه.
  • مدیریت ارتباط بین کار و تعهدات خانواده استرس زا است.

همچنین ممکن است متوجه شوید که رابطه شما با شریک زندگی‌تان نیز تغییر می‌کند. طبیعی است که هنگام تولد فرزند جدید، احساس سردرگمی، استرس و جدا شدن از منطقه راحتی را داشته باشید که تمامی این ها با دقت و تمرکز بر روی نکات مربوط به سلامت روان به زودی برطرف خواهد شد.

با هر موقعیت جدید یا دشوار، گاهی اوقات شما قادر به کنار آمدن با چالش هستید و گاهی اوقات احساس غرق شدن داشته باشید، پدر بودن نیز از این قاعده مستثنی نیست. به خاطر داشته باشید، در این مدت موارد زیادی وجود دارد که می‌توانید برای حمایت از خود و شریک زندگی‌تان انجام دهید.

اگر برقراری ارتباط با نوزادتان بیشتر از دو هفته طول بکشد، باید با یک متخصص مشورت کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- مراقبت از سلامت روانی در دوران بارداری

2- تغییرات رفتاری مادران پس از زایمان

3- کنترل استرس در بارداری با 10 راهکار ساده

4- تاثیر استرس در دوران بارداری بر روی جنین

 

منبع: healthywa.wa.gov.au 

استدیو عکس فیلیک