molfix-مولفیکس

پرخوری در کودکان آیا نگران کننده و خطرناک است؟

پرخوری در کودکان آیا نگران کننده و خطرناک است؟

به نظر می رسد که بعضی از کودکان تمام وقت درحال خوردن هستند. حال ممکن است این پرخوری مربوط به وعده های غذایی باشد و یا کودک در بین وعده های اصلی، میان وعده و هله و هوله می خورد که همگی می تواند جزء پرخوری در کودکان طبقه بندی شود. اما آیا پرخوری در کودکان نگران کننده است؟ آیا پرخوری در کودکان می تواند مشکلاتی را برای سلامتی آنها ایجاد کند؟ برای کمک به کودک در حفظ وزن مناسب و جلوگیری از پرخوری چه کاری می توانید انجام دهید؟

اختلال پرخوری چیست؟

اختلالات خوردن معمولاً در سال های نوجوانی یا در اوایل بزرگسالی ایجاد می شود. اختلال پرخوری نوعی اختلال خوردن است که در آن فرد به طور مرتب در مدت زمان کوتاهی مقادیر زیادی غذا مصرف می کند. کودکانی که اختلال پرخوری دارند اغلب از مقدار غذایی که می خورند خجالت می کشند. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند اغلب سعی می کنند رژیم بگیرند ولی موفق نمی شوند. یا قول می دهند که از غذا خوردن دست بکشند. تمام این موارد به اضافه وزن و چاقی در کودک منجر خواهد شد.

اگر نگران هستید که کودک شما ممکن است دچار اختلال پرخوری باشد، رفتار او را زیر نظر داشته باشید و درصورت نیاز با پزشک خود صحبت کنید. پزشک می تواند کودک شما را ارزیابی کند و بهترین راه حل برای کمک به او پیشنهاد کند.

پرخوری در کودکان چه عوارضی دارد؟

پرخوری می تواند منجر به افزایش وزن شود. کودکانی که مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند با افزایش سن در معرض مشکلات جدی سلامتی قرارمی گیرند، از جمله:

انواع بیماری قلبی.

• دیابت.

• فشار خون بالا.

• کلسترول بالا.

آسم.

آپنه خواب.

• برخی از انواع سرطان.

اختلال پرخوری در کودکان همچنین می تواند باعث مشکلات معده و بروز علائم افسردگی همراه باشد.

پرخوری عصبی در کودکان چیست؟

پرخوری تنشی عادتی است که در آن فرد بدون اینکه احساس گرسنگی داشته باشد از سر بی حوصلگی، عصبانیت، ناراحتی، استرس و ... شروع به خوردن می کند. در این شرایط با گذشت زمان، دریافت کالری اضافی ممکن است باعث افزایش وزن و چاقی کودک شود. پرخوری تنشی همچنین می تواند باعث احساس گناه و خجالت در کودک شما شود.

پرخوری کودکان نشانه چیست؟

علت پرخوری در کودکان ممکن است عادت کردن به یک روال نادرست باشد. مهمترین عادات غذایی کودک در اوایل زندگی، شاید در سنین 1 تا 2 سالگی ایجاد می شود. به همین دلیل آموزش و تشویق عادات غذایی سالم از سوی والدین بسیار مهم است. لازم است این کار را از سنین پایین کودکتان شروع کنید. در اینجا چند روش برای تشویق عادات غذایی صحیح در کودکان اشاره شده است:

• خودتان الگوی خوبی باشید. به این منظور غذاها و میان وعده های سالم را برای خود انتخاب کنید.

• میان وعده های سالم در خانه خود داشته باشید. به عنوان مثال، میوه هایی مانند سیب و موز، سبزیجات خام مانند هویج و کرفس، یا ماست کم چربی در خانه داشته باشید و وقتی کودک طلب خوراکی کرد، آنها را در اختیار او بگذارید.

• مقدار زیادی پروتئین کم چربی، سبزیجات و غلات کامل در وعده های غذایی خود قرار دهید.

• غذای سالم به کودک خود پیشنهاد دهید، حتی اگر کودک آن را نمی خواهد. کودکان همیشه از موارد جدید استقبال نمی کنند اما شما دلسرد نشوید و همچنان به ارائه گزینه های سالم ادامه دهید، این کار احتمال در پیش گرفتن عادات غذایی سالم در او را بیشتر می کند.

• به کودکتان یاد بدهید که اگر می خواهد در مدرسه غذا بخرد، چه انتخاب هایی گزینه های سالم هستند.

• تا حد امکان فست فود را کنار بگذارید، اگر در یک رستوران فست فود غذا می خورید، سالم ترین وعده های غذایی موجود را انتخاب کنید.

• از خریدن نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه و دلستر خودداری کنید.

• به او دست کشیدن از غذا را یاد بدهید. کودک شما وقتی احساس سیری می کند باید غذا را متوقف کند.

• از غذا به عنوان جایزه استفاده نکنید.

فواید فعالیت بدنی برای جلوگیری از پرخوری در کودکان

اگر می خواهید کودکتان دچار پرخوری نشود، او را به داشتن فعالیت بدنی مناسب تشویق کنید. این کار فواید زیرا را به دنبال خواهد داشت:

• به بدن کودک کمک می کند کالری را بسوزاند به جای اینکه کالری را به عنوان چربی بدن ذخیره کند.

• داشتن فعالیت بدنی کمک می کند تا سطح قند خون کودک متعادل تر و در یک حد طبیعی قرار باشد (خصوصاً برای کودکانی که دیابت دارند یا در معرض خطر هستند).

• داشتن فعالیت بدنی فشار خون و سطح کلسترول را کاهش می دهد.

• فعالیت بدنی منظم به تقویت استخوان ها و عضلات کمک می کند.

• فعایت بدنی قدرت و استقامت بدن را بالا می برد.

• فعالیت بدنی منظم استرس را کاهش می دهد و خواب کودک را بهبود می بخشد.

• ورزش کردن به احساس بهتر در مورد بدن و ظاهر خوب در کودکان کمک می کند و عزت نفس آنها را بهبود می بخشد.

• پیشگیری از پرخوری در کودکان با فعالیت بدنی، از بروز مشکلات جدی سلامتی که می تواند با اضافه وزن و چاقی همراه باشد جلوگیری می کند.

بهترین راه برای جلوگیری از بروز عوارض پرخوری در کودکان چیست؟

آكادمي پزشكان خانواده آمريكا می گوید، داشتن فعاليت بدنی منظم برای رشد و نمو سالم آنها ضروری است و همه بچه ها و نوجوانان باید هر روز حداقل 60 دقيقه فعاليت بدني هوازي متوسط تا شديد داشته باشند.

روش هایی وجود دارد که می توانید کودکتان را برای داشتن فعالیت بدنی تشویق کنید:

• مدت زمان تماشای تلوزیون و فضای مجازی را به کمتر از دو ساعت در روز محدود کنید. این محدودیت شامل بازی های رایانه ای، گشت و گذار در اینترنت، چت کردن و تماشای تلویزیون یا DVD است.

• ممکن است کودکان از روی بیکاری پرخوری کنند. برای پر کردن وقت کودک به او کمک کنید فعالیت های بدنی مورد علاقه خود را پیدا کند. به عنوان مثال، کودک شما ممکن است از شرکت در ورزش های گروهی، رقص، بازی در فضای باز یا کار داوطلبانه لذت ببرد.

• فعالیت بدنی را بخشی از سبک زندگی کل خانواده خود قرار دهید. پیاده روی کنید، به دوچرخه سواری بروید یا ورزش های گروهی انجام دهید. به هر طریقی که ممکن است برای گردش های خانوادگی فعال برنامه ریزی کنید.

آیا کودکان مبتلا به پرخوری نیاز به رژیم لاغری دارند؟

هرگز بدون مشورت با متخصص به کودکتان رژیم لاغری اجبار نکنید. کودکان برای رشد مناسب بدنی و ذهنی به مقدار مشخصی کالری نیاز دارند. رژیم غذایی نامناسب در رشد آنها اختلال ایجاد خواهد کرد.

آیا طبیعی است که کودک من مدام در حال خوردن است؟

بعضی اوقات خوردن بیش از حد معمول برای کودک یا نوجوان طبیعی است. برخی کودکان مدام می خورند اما با فعالیت بدن شدید بیشتر کالری دریافتی را به انرژی تبدیل کرده و اضافه وزن پیدا نمی کنند. برخی دیگر نیز با سرعت در حال جهش رشد و قد کشیدن هستند.

اما در برخی از کودکان پرخوری شکل بیمارگونه به خود می گیرد. این دسته معمولا دچار اضافه وزن پیشرونده می شوند که به مداخله و درمان نیاز دارد.

چنانچه نشانه های پرخوری در کودکان خود می بینید، بدون این که او را سرزنش و تحقیر کنید، با او صحبت کنید. به کودک خود کمک کنید تا بتواند در قبال مشکلات خود مانند عدم تمرکز درموقعیت های استرس زا، به جای خوردن و پرخوری کردن یک پاسخ سالم داشته باشد.

 مطالعه بیشتر:

نحوه برخورد با کودکان چاق چگونه باید باشد؟

همه چیز درباره تبعات چاقی کودکان؛ چرا باید نگران باشیم؟

عوارض چاقی در کودکان و نشانه‌‌های چاقی در کودکان چیست؟

درمان سریع چاقی کودکان،روش صحیح برای درمان سریع چاقی چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های پرخوری در کودکان

پرخوری عصبی در کودکان چیست؟

پرخوری تنشی عادتی است که در آن فرد بدون اینکه احساس گرسنگی داشته باشد از سر بی حوصلگی، عصبانیت، ناراحتی، استرس و ... شروع به خوردن می کند. در این شرایط با گذشت زمان، دریافت کالری اضافی ممکن است باعث افزایش وزن و چاقی کودک شود. پرخوری تنشی همچنین می تواند باعث احساس گناه و خجالت در کودک شما شود.

پرخوری کودکان نشانه چیست؟

علت پرخوری در کودکان ممکن است عادت کردن به یک روال نادرست باشد. مهمترین عادات غذایی کودک در اوایل زندگی، شاید در سنین 1 تا 2 سالگی ایجاد می شود. به همین دلیل آموزش و تشویق عادات غذایی سالم از سوی والدین بسیار مهم است. لازم است این کار را از سنین پایین کودکتان شروع کنید.

پرخوری در کودکان چه عوارضی دارد؟

پرخوری می تواند منجر به افزایش وزن شود. کودکانی که مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند با افزایش سن در معرض مشکلات جدی سلامتی قرارمی گیرند، از جمله: انواع بیماری قلبی. دیابت. فشار خون بالا. کلسترول بالا. آسم. آپنه خواب.

بهترین راه برای جلوگیری از بروز عوارض پرخوری در کودکان چیست؟

آكادمي پزشكان خانواده آمريكا می گوید، داشتن فعاليت بدنی منظم برای رشد و نمو سالم آنها ضروری است و همه بچه ها و نوجوانان باید هر روز حداقل 60 دقيقه فعاليت بدني هوازي متوسط تا شديد داشته باشند.

منبع: familydoctor