سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری و در سونوگرافی چه میبینید؟
وقتی در سه ماهه سوم بارداری قرار دارید، میلیون ها سوال و نگرانی، در ذهن شما ایجاد شده و همزمان احساسات مختلفی همچون ترس، هیجان، شادی و غیره را تجربه خواهید کرد که به دلیل نزدیک شدن به لحظه تولد نوزاد، طبیعی هستند. یکی از نگرانی های مادران در این زمان، میزان رشد دلبندشان است که به کمک سونوگرافی می توان به آن پی برد. سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری، با همین هدف طرح ریزی شده که با خواندن این مقاله، می توانید به پاسخ تمام سوالات خود در مورد آن برسید.
سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری
تا پایان هفته 32 بارداری وزن جنین بین 2285-1621 گرم و طول بدن او 42/4 سانتی متر خواهد بود. در این مرحله از رشد جنین، وزن گیری و رشد همچنان ادامه دارد. ناخنهای جنین شکل گرفته و جنین همچنان در حال تمرین نفس کشیدن است.
در سونوگرافی چه میبینید؟
لایههای چربی زیر پوستی در حال افزایش یافتن است. این لایهها به نوزاد آینده کمک میکند بعد از تولد احساس سرمای کمتری کند. در این تصویر انگشتان پای جنین قابل مشاهده است. میتوانید جزئیات آن را کاملا ببینید.
آیا انجام سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری ضروری است؟
هفته 31 تا 34 بارداری، زمانی است که یکی از مهم ترین سونوگرافی های دوران بارداری، یعنی سونوگرافی سه ماهه سوم، باید انجام شود و بر همین اساس نیز انجام دادن سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری، ضروری است.
به علاوه حتی اگر در هفته گذشته این سونوگرافی را انجام داده باشید، اما پزشکتان بنا به دلیلی که منظر او است، باز هم در هفته 32 بارداری، برایتان سونوگرافی درخواست دهد، انجام دادن آن ضروری خواهد بود.
چرا باید در هفته سی و دوم بارداری سونوگرافی انجام دهید؟
سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری، برای اطمینان از رشد و وزن گیری مناسب جنین انجام شده و همچنین اطلاعات بسیار خوبی در مورد حجم مایع آمنیوتیک، جایگاه جفت و وضعیت بند ناف در اختیار پزشک قرار می دهد. به علاوه در این هفته ها، ارزیابی بخش های مختلف مغز جنین، امکان پذیر شده و به همین دلیل باید سونوگرافی هفته 32 بارداری را انجام دهید.
در کنار هدف تخمین رشد، درست مانند هفته های گذشته، پزشک ممکن است سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری، را به دلایل زیر درخواست کند:
- بررسی سلامت جنین و ارزیابی خطر زایمان زودرس به دلیل ضربه وارد شدن به شکم در اثر سوانحی همچون زمین خوردن و یا بروز علائم خطری مانند انقباضات رحمی، خروج خون از واژن و خروج ترشحاتی که بیانگر احتمال پارگی یا سوراخ شدن کیسه آمنیوتیک هستند،
- ارزیابی یافته های مشکوک در سونوگرافی های قبلی مانند اختلال در رشد جنین،
- سونوگرافی 4 بعدی برای بررسی سلامت اندام ها و ساختارهای بدن جنین (تنها در صورت و در بارداری های پرخطر درخواست شده و بنا به عقیده بسیاری از پزشکان، هفته 32 بارداری، آخرین فرصت برای انجام این سونوگرافی است)،
- سونوگرافی کالر داپلر رحمی برای بررسی وضعیت خونرسانی به جنین، چسبندگی جفت و اختلالات رشدی جنین،
- سونوگرافی بیوفیزیکال پروفایل برای ارزیابی سلامت جنین در بارداری های پرخطر و همچنین در صورت شک به وجود مشکلی در جنین درون رحم،
سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری چقدر طول میکشد؟
اینکه سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری دقیقا چقدر طول می کشد، وابسته به نوع سونوگرافی است که درخواست شده است. اما در هر حال، شما بیشتر از 30 الی 45 دقیقه (در سونوگرافی های تخصصی مانند چهاربعدی، داپلر و بیوفیزیکال)، معطل نخواهید شد.
به علاوه بد نیست به یاد داشته باشید که در سونوگرافی های سه ماهه سوم، جنین به حد کافی بزرگ شده و بنابراین لازم نیست مثانه شما در هنگام سونوگرافی، کاملا پر باشد.
پزشک چه چیزهایی را میتواند در سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری تشخیص دهد؟
یک کاهو چینی را تصور کنید! این اندازه جنین 32 هفته ای شما است که حالا به خوبی وزن گرفته و بزرگ شده است. او در این زمان از بارداری مانند ما خواب می بیند، اما این چیزی نیست که بتوان آن را در سونوگرافی تشخیص داد. آنچه که پزشک در سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری، تشخیص می دهد، شامل این موارد هستند:
- زنده بودن جنین و تعداد و ریتم ضربان قلب او،
- جنسیت جنین،
- سفالیک (حالت طبیعی که سر رو به پایین است)، بریچ (پاهای جنین رو به پایین و به سمت دهانه رحم) یا عرضی (افقی بودن و قرار داشتن سر در یک پهلو و پاها در پهلو دیگر) بودن جنین در درون رحم،
- میزان رشد و وزن جنین متناسب با سن بارداری و تشخیص وجود هرگونه مشکل در آن (کوچک یا بزرگ بودن جنین نسبت به سن حاملگی و محدودیت رشد داخل رحمی و ...)،
- وضعیت بخش های مختلف مغز جنین،
- موعد زایمان،
- کم یا زیاد بودن حجم مایع آمنیوتیک،
- موقعیت جفت در رحم و فاصله آن تا سرویکس، درجه بلوغ و پیری (بیانگر عملکرد جفت است)،
- وجود گره در بند ناف و یا پیچیدن آن به دور گردن و اندام های جنین،
- حرکات تنفسی، حرکات بدن و اندام ها، باز و بسته کردن و خم شدن و کشش دست ها و پاها، حجم مایع آمنیوتیک و ضربان قلب جنین (سونوگرافی بیوفیزیکال پروفایل).
- عملکرد جفت و خونرسانی به جنین، چسبندگی جفت و میزان نفوذ آن در دیواره های رحمی (سونوگرافی کالر داپلر)،
- تشخیص ناهنجاری های مادرزادی در اندام ها و ارگان های بدن جنین (سونوگرافی 4 بعدی)،
اگر در سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری ضربان قلب شنیده نشود، یعنی چه؟
شنیده نشدن ضربان قلب در سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری، یک اورژانسی پزشکی است که ما را به مشکلات جدی و از همه مهم تر مرگ جنین در درون رحم مشکوک می کند. در چنین مواردی، باید در همان لحظه به بیمارستان جهت ارزیابی دقیق مراجعه کرد، می توانید در این حد فاصل، یک خوراکی شیرین بخورید، اما در عین حال باید این حقیقت را پذیرفت که احتمال خطا در این سن از بارداری بسیار کم بوده و به احتمال زیاد، اخبار خوبی در انتظار نخواهد بود.
اگر در سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری جنین مشکل داشته باشد، باید چه کاری انجام دهیم؟
سونوگرافی، ابزاری است که به کمک آن می توان اطلاعات دقیقی از وضعیت جنین و بارداری به دست آورد و بر اساس آن اطلاعات، در مورد چگونگی مدیریت بارداری در هفته های آینده تصمیم گیری نمود. بنابراین اگر در طی سونوگرافی هفته سی و دوم بارداری ، پزشک به وجود مشکلی شک کند، بررسی های دقیق تر را ارزیابی شرایط جنین درخواست کرده و بر اساس نتایج حاصل از آن ها، در مورد ادامه مسیر، تصمیم گیری می کند.
مطالعه بیشتر:
اهمیت سونوگرافی در دوران بارداری
هفته سی و دوم بارداری | بایدها و نبایدها مادر و جنین
عکس جنین در هفته سی و دوم بارداری تصویر و اندازه جنین
انواع سونوگرافی بارداری چیست وچه زمان سونوگرافی انجام میشود؟