تغییرات هورمونی بعد از زایمان چه عوارضی دارد وکی تمام میشود؟

تغییرات هورمونی بعد از زایمان چه عوارضی دارد وکی تمام میشود؟

به همان سرعت که شاهد تغییرات هورمونها در آزمایش مثبت بارداری بودید، به محض تولد نوزاد تغییر دوباره آغاز می شود. با زایمان کردن تغییرات هورمونی بعد از زایمان آغاز می شود و می توانند به طرق مختلف جسم و روان شما را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه پیرامون تغییرات هورمونی بعد از زایمان از چند ساعت تا چند ماه پس از زایمان، صحبت می کنیم.

تغییرات هورمونی بعد از زایمان چه وضعی ایجاد می کند؟

تقریباً به محض ظاهر شدن همان دو خط صورتی معروف در تست بارداری، هورمون های شما این پیام را دریافت می کنند که در کنترل مأموریت چیزی متفاوت است. پروژسترون و گنادوتروپین جفتی انسانی دستور قطع هورمونها و توقف قاعدگی بعدی را می دهد تا خوشه های سلولی تشکیل شوند. همانطور که احتمالاً می دانید، این هورمون ها شروع به کار کرده و هجوم علائم اولیه بارداری مانند حالت تهوع، خستگی و حساسیت پستان را تجربه خواهید کرد.

با پیشرفت بارداری، بدن مقادیر فوق العاده ای استروژن و پروژسترون تولید می کند، متخصصان معتقدند این دو هورمون استروئیدی کلید ایجاد دوپامین و سروتونین، دو انتقال دهنده عصبی در مغز هستند که در احساس آرامش و شادی نقش موثری دارند. به همین دلیل بسیاری از زنان هنگام بارداری احساس شگفت انگیزی دارند. بارداری موجی از هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی است که به ما کمک می کند احساس عالی داشته باشیم. "

تغییرات هورمونی بلافاصله بعد از زایمان چگونه است؟

 بلافاصله پس از زایمان و یک هفته بعد از آن، هورمون استروژن و پروژسترون به شدت افت می کند. همزمان ، پرولاكتین و اكسی توسین افزایش می یابد.

این هورمونهای به شدت متزلزل مقصر احساسات دیوانه کننده ای هستند که پس از زایمان تجربه می کنیم. در ادامه به وضعیت هورمون ها پس از زایمان و اینکه چه انتظاراتی باید داشته باشیم، نگاه دقیق تری خواهیم کرد. به این ترتیب در می یابید که احساس شما طبیعی است.

بلافاصله بعد از زایمان چه اتفاقی برای هورمون ها می افتد؟

تولد یک نوزاد شیرین، بدون شک یکی از هیجان انگیزترین رویدادهای زندگی است. مهم نیست که فرآیند زایمان چه مقدار طول می کشد و یا چه ساعتی زایمان می کنید، حتی اگر ساعت 3 بامداد فرزند دلبندتان متولد شود، وقتی برای اولین بار به مدت کوتاهی او را می بینید و در آغوش می گیرید، احساس خارق العاده و غیرقابل توصیفی خواهید داشت. اما همین هورمونهای در حال افزایش در طی چند روز آینده کاهش می یابند و از آن پس باید شاید رویدادهای زیر باشید:

• به محض تولد نوزاد و خارج شدن جفت، پروژسترون و استروژن کاهش می یابد.

• اکسی توسین بلافاصله پس از تولد به سرعت افزایش می یابد تا کاهش اولیه پروژسترون و استروژن را جبران کند. این هورمون مسئول آن غریزه مادرانه قوی است که به زودی احساس خواهید کرد، اما احتمالاً طی چند روز اول پس از زایمان به علت خارج شدن اکسی توسین از بدن، نشانه های "افسردگی بعد از زایمان" خود را نشان می دهد.

پرولاکتین نیز برای تقویت تولید شیر مادر، افزایش می یابد.

تغییرات هورمونی بعد از زایمان، 3 تا 6 هفته بعد

بعد از گذشت چند هفته اول، وقتی مراقبت از نوزاد را بر عهده می گیرید و به تدریج به کمبود خواب عادت می کنید، احساسات متغیری که داشتید، تنظیم می شوند. سه ماه اول بعد از زایمان سیستم بدن بر اساس آدرنالین کار می کند، به این ترتیب گردابی از بی خوابی و احساسات را تجربه می کنید. بعد از حدود شش هفته، علائم افسردگی پس از زایمان پدیدار می گردد زیرا هورمون های مثبت پس از زایمان در حال کم رنگ شدن هستند. در این مرحله، مادر نمی خواهد دوش بگیرد یا کاری به مسائل بهداشتی ندارد. از اینکه فرزندش را به شخص دیگری بسپارد، شدیداً هراسان است. به دلیل پایش مداوم نوزاد و عدم تمایل به کارهای معمول مانند خوردن، آشامیدن، بودن با دیگران و خارج شدن از منزل، نمی تواند خوب بخوابد.

تغییرات هورمونی بعد از زایمان، 3 ماه بعد

سه ماه پس از زایمان، مادر روال عادی زندگی را پیدا می کند. اما هورمون ها سه ماه پس از زایمان هنوز فعالند تا به شرایط عادی قبل از بارداری بازگردند. حدود دو تا سه ماه پس از زایمان، هورمون های مادر به سطح قبل از بارداری برمی گردد. با این حال، اغلب به دلیل عوامل استرس زای جدید که با تولد نوزاد همراه است، کورتیزول افزایش می یابد. کمبود خواب به کاهش سطح ملاتونین و در نتیجه، سروتونین منجر شده و همه این عوامل در کنار یکدیگر بر روحیه مادر تأثیر منفی دارند."

تغییرات هورمونی بعد از زایمان 6 ماه بعد

بزرگترین تغییری که شش ماه پس از زایمان در هورمون های مادر ایجاد می شود، کاهش هورمون پرولاکتین ، هورمون تولید شیر است. این هورمون در دوران شیردهی بالا باقی می ماند، اما همانطور که کودک با مواد جامد آشنا شده و از شیر گرفته می شود، سطح هورمون پایین می آید. حتی اگر بعد از شش ماهگی به شیردهی ادامه دهید، کاهش تقاضای کودک برای شیر این پیام را به بدن می دهد که سطح نیاز و تقاضای شیر کودک به اندازه گذشته نیست. اگر شیرخوار منحصراً از شیر مادر تغذیه کند، تغییرات هورمونی بعد از زایمان کمی متفاوت از مادرانی خواهد بود که شش ماه بعد از زایمان در کنار شیرمادر به فرزندشان شیر خشک هم می دهند. چنانچه نوزاد فقط شیر مادر بخورد، تا 40 درصد موارد بعد از 6 ماه نیز وضعیت بدن به حالت قبل از زایمان بازگشت نخواهد کرد.

چه زمانی هورمون های پس از زایمان به حالت عادی برگردند؟

شش ماه پس از زایمان تخمین خوبی برای زمان بازگشت هورمون های طبیعی است. در این دوره بسیاری از مادران برای اولین بار مجدداً عادت ماهانه دارند. در ماه ششم، تغییرات هورمونی استروژن و پروژسترون بعد از زایمان باید به سطح قبل از بارداری بر می گردد. چرخه های هورمونی دوباره از سر گرفته می شوند که این به معنی آمادگی برای بارداری مجدد است.

علائم عدم تعادل هورمونی چیست؟

گاهی اوقات، بارداری و زایمان باعث به هم ریختن تعادل هورمونی می شوند. در این موارد، برای بازگشت به مسیر قبلی به کمک نیاز داریم. در صورت مواجهه با عدم تعادل هورمونی بعد از زایمان، علائم زیر رخ می دهد:

• اضطراب و افسردگی

• کاهش میل جنسی

• افزایش وزن

• کیست یا فیبروم

• خستگی مزمن

یکی از رایج ترین هورمون هایی که پس از زایمان تعادل خود را از دست می دهد، تیروئید است. مشکلات تیروئید در 10 درصد مادران، پس از زایمان رخ می دهد. غالباً، این مسائل با گذشت زمان برطرف می شوند ، اما در برخی موارد ، ممکن است بنا به تصمیم پزشک، برای تنظیم هورمون ها دارو نیاز باشد.چنانچه قبل از بارداری، مشکل عدم تعادل هورمون داشتید، احتمال تغییرات هورمونی بعد از زایمان و بازگشت بیماری بعد از بارداری زیاد است. به طور کلی، اگر خانمی سابقه عدم تعادل هورمونی ، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک داشته باشد، ممکن است پس از زایمان برگردد و بنابراین باید همانند قبل از بارداری درمان را از سر بگیرد.

مطالعه بیشتر:

تغییرات هورمونی در دوران بارداری

تغییرات رفتاری مادران پس از زایمان

افسردگی پس از تولد نوزاد در پدران و مادران

سردرد پس از زایمان و نشانه های سردرد پس از زایمان چیست؟

?پرسش و پاسخ های تغییرات هورمونی بعد از زایمان

هورمون اکسی توسین چه تغییری بعد از زایمان می کند؟

اکسی توسین بلافاصله پس از تولد به سرعت افزایش می یابد تا کاهش اولیه پروژسترون و استروژن را جبران کند. این هورمون مسئول آن غریزه مادرانه قوی است که به زودی احساس خواهید کرد، اما احتمالاً طی چند روز اول پس از زایمان به علت خارج شدن اکسی توکسین از بدن، نشانه های افسردگی بعد از زایمان خود را نشان می دهد.

تغییرات هورمونی بلافاصله بعد از زایمان چگونه است؟

بلافاصله پس از زایمان و یک هفته بعد از آن، هورمون استروژن و پروژسترون به شدت افت می کند. همزمان ، پرولاكتین و اوكسی توسین افزایش می یابد.

چه زمانی هورمون های پس از زایمان به حالت عادی برگردند؟

شش ماه پس از زایمان تخمین خوبی برای زمان بازگشت هورمون های طبیعی است. در این دوره بسیاری از مادران برای اولین بار مجدداً عادت ماهانه دارند. در ماه ششم، تغییرات هورمونی استروژن و پروژسترون بعد از زایمانف باید به سطح قبل از بارداری بر می گردد. چرخه های هورمونی دوباره از سر گرفته می شوند که این به معنی آمادگی برای بارداری مجدد است.

علائم عدم تعادل هورمونی بعد از زایمان چیست؟

• اضطراب و افسردگی • کاهش میل جنسی • افزایش وزن • کیست یا فیبروم • خستگی مزمن

منبع: parents