molfix-مولفیکس

خونریزی بین دو پریود در هنگام استفاده از روش های پیشگیری از بارداری

خونریزی بین دو پریود در هنگام استفاده از روش های پیشگیری از بارداری

خونریزی بین دو پریود به معنای هر نوع خونریزی برنامه ریزی نشده ای است که بین دوره های قاعدگی یا در دوران بارداری رخ می دهد. این خونریزی، معمولاً در حد یک لکه بینی خفیف است، اگرچه برخی از بانوان خونریزی شدیدتری را تجربه می کنند. خونریزی بین دو پریود، همچنین می تواند یکی از عوارض جانبی رایج روش های جلوگیری از بارداری باشد. این مشکل به ویژه در 3 ماه اول استفاده از داروهای جلوگیری از بارداری هورمونی بسیار رایج است. همچنین ممکن است پس از تغییر از یک نوع روش جلوگیری از بارداری به نوع دیگر یا از یک قرص به قرص دیگر با دوز متفاوت استروژن، خونریزی وسط سیکل رخ دهد. در حالی که معمولاً این اتفاق دلیلی برای نگرانی نیست، اما در ادامه نکاتی که باید در مورد خونریزی بین دو پریود بدانید، نوشته شده است.

علت خونریزی بین دو پریود در هنگام استفاده از روش های پیشگیری از بارداری چیست؟

در هنگام مصرف داروهای جلوگیری از بارداری، چند عامل می توانند منجر به خونریزی بین دو پریود شوند، از جمله نوع داروهای جلوگیری از بارداری که استفاده می کنید و یا سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید.

نوع روش جلوگیری از بارداری که استفاده می کنید:

برخی از انواع پیشگیری از بارداری بیشتر از بقیه باعث خونریزی بین دو پریود می شوند. قرص ‌های جلوگیری از بارداری با دوز پایین معمولاً با خونریزی وسط سیکل همراه هستند، اما انواع دیگر روش های جلوگیری از بارداری‌ هورمونی نیز می ‌توانند مقصر باشند.

قرص های ترکیبی:

قرص های ترکیبی رایج ترین نوع قرص های جلوگیری از بارداری خوراکی هستند. آن ها از اشکال مصنوعی هورمون های پروژسترون و استروژن تشکیل شده اند. این قرص ها در طول دوره های مختلف موجود هستند که تعیین می کند شما هر چند وقت یک بار پریود شوید. چرخه ها بسته به نوع قرص انتخابی شما از 28 روز تا ماه ها متغیر خواهد بود.

بر اساس منابع معتبر، در حدود 30 تا 50 درصد از افرادی که از قرص های جلوگیری از بارداری ترکیبی استفاده می کنند، در 3 تا 6 ماه اول استفاده دچار خونریزی بین دو پریود می شوند. این میزان در ماه سوم مصرف به 10 تا 30 درصد کاهش می یابد. دوزهای پایین تر استروژن با دوره های بیشتر خونریزی همراه است.

قرص های فقط پروژسترونی:

قرص جلوگیری از بارداری فقط حاوی پروژستین که به آن مینی پیل نیز می گویند، حاوی پروژسترون است اما استروژن ندارد. این قرص ها اغلب برای افرادی تجویز می شوند که به دلایل سلامتی مانند سابقه ترومبوز یا تشکیل لخته ورید عمقی (DVT)، نمی توانند استروژن مصرف کنند یا افراد بالای 35 سال که سیگار می کشند.

مینی پیل ها باید به طور پیوسته مصرف شوند، به این معنی که در برگه دارو تمام قرص ها از نوع فعال هستند و بنابراین هیچ وقفه ای نباید در مصرف ایجاد شود. ممکن است هنگام مصرف این قرص ها پریود نشوید، اما برخی از افراد نیز هستند که پریود می شوند.

آیا قرص های شیردهی سبب خونریزی بین دو پریود می شوند؟

خونریزی بین دو پریود شایع ترین عارضه جانبی قرص های مینی پیل است. الگوی خونریزی برنامه ریزی نشده نیز با مینی پیل، غیرقابل پیش بینی تر از قرص های جلوگیری از بارداری ترکیبی است.

اگر قرص را هر روز در ساعت معین و ثابتی مصرف نکنید، احتمال وقوع خونریزی بین دو پریود بیشتر خواهد بود. فراموش کردن نوبت مصرف قرص حتی برای 3 ساعت، خطر خونریزی و همچنین خطر بارداری ناخواسته را افزایش می دهد.

انواع دیگر داروهای جلوگیری از بارداری هورمونی

خونریزی بین دو پریود در هنگام استفاده از روش های جلوگیری از بارداری، همچنین ممکن است با استفاده از موارد زیر رخ دهد:

ایمپلنت جلوگیری از بارداری،

• آمپول های تزریقی جلوگیری از بارداری،

• دستگاه هورمونی داخل رحمی (IUD

• پچ پوستی،

حلقه واژینال،

چرخه قرص مصرفی شما

در طی روش جلوگیری از بارداری مداوم و پیوسته، احتمال بیشتری وجود دارد که خونریزی بین دو پریود را تجربه کنید. قرص های ضدبارداری مداوم مانند یاز و Seasonale نمونه هایی از این دست هستند. این قرص ها، در بسته دارو حاوی قرص های تماما فعال بوده و به مدت 3 ماه به طور مداوم و پیوسته، بدون وقفه مصرف می شوند.

نحوه مصرف قرص

فراموشی دوز یکی از دلایل شایع خونریزی در هنگام استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری است. بنابراین به یاد داشته باشید که قرص های خود را هر روز در یک ساعت ثابت و معین مصرف کنید، این کار ممکن است باعث کاهش یا جلوگیری از دوره های خونریزی بین دو پریود شود. اگر از قرص های مینی پیل استفاده می کنید، مهم است که آن را هر روز در یک زمان معین و بدون جابجایی مصرف کنید.

سیگار کشیدن

افرادی که سیگار می کشند، در مقایسه با کسانی که سیگار نمی کشند، با احتمال بیشتری ممکن است حین مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، خونریزی بین دو پریود را تجربه کنند. سیگار کشیدن همچنین به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سایر عوارض قرص، مانند حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد.

شروع یک دارو یا مکمل جدید

شروع یک دارو یا مکمل جدید می تواند با روش های کنترل بارداری تداخل داشته باشد و باعث خونریزی در حد فاصل سیکل ها شود. داروها و مکمل هایی که می توانند باعث خونریزی بین دو پریود شوند، عبارتند از:

  •  آنتی بیوتیک های خاص،
  •  برخی از داروهای صرع،
  •  برخی از داروهای ضد رتروویروسی که برای درمان HIV استفاده می شوند،
  •  نوعی مخمر به نام سنت جان،

بنابراین همیشه قبل از شروع یک دارو یا مکمل جدید با پزشک خود صحبت کنید. این مساله به ویژه اگر در حال مصرف قرص های جلوگیری از بارداری هستید، از اهمیت زیادی برخوردار است.

استفراغ یا اسهال

استفراغ یا اسهال مداوم می تواند از جذب هورمون های روش های جلوگیری از بارداری توسط بدن جلوگیری کند. این مساله ممکن است باعث لکه بینی یا حتی بی اثر شدن روش جلوگیری از بارداری شما شود. این علائم بیشتر در افراد مبتلا به اختلالات گوارشی همچون سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا بیماری التهابی روده (IBD) ایجاد می شود.

بارداری

خونریزی ناگهانی در هنگام مصرف قرص های جلوگیری از بارداری به این معنی نیست که روش شما بی اثر است. اگر به طور مداوم قرص را طبق دستور مصرف می کنید، احتمال بارداری وجود ندارد. اگر یک دوز را فراموش کرده اید یا علائم بارداری را دارید، پزشک می تواند برای تعیین شرایط، آزمایش خون بارداری انجام دهد.

اگرچه مقدار کمی خونریزی و گرفتگی دردناک عضلات شکمی در اوایل بارداری شایع است، اما این مساله همچنین می تواند نشان دهنده سقط جنین یا حاملگی خارج از رحم باشد.

خونریزی لانه گزینی

خونریزی خفیف یا لکه بینی ممکن است نشانه ای از خونریزی لانه گزینی باشد. این مساله در اوایل بارداری، فقط 1 تا 2 هفته پس از لقاح، زمانی که تخمک بارور شده خود را به رحم رسانده و به دیواره آن متصل می شود، رخ می ‌دهد. در اوایل بارداری، رگ ‌های خونی بیشتری در دهانه رحم در حال رشد هستند که این مساله می تواند باعث خونریزی خفیف یا لکه بینی بعد از رابطه جنسی یا معاینه داخلی شود.

سقط جنین

از دست رفتن بارداری در 13 هفته اول بارداری، به عنوان سقط جنین یا سقط زودرس بارداری شناخته می شود. این مساله همچنین می تواند منجر به خونریزی و گرفتگی های دردناک عضلات شکم شود. بنابراین در صورت مشاهده هر گونه خونریزی در دوران بارداری بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

حاملگی خارج رحمی

هنگامی که یک تخمک بارور شده در جایی غیر از رحم لانه گزینی می کند، به آن حاملگی خارج از رحم می گویند. این نوع از بارداری معمولاً در لوله‌ های فالوپ رخ می ‌دهد و می‌ تواند باعث خونریزی غیرطبیعی و درد شدید در اوایل بارداری شود.

حاملگی خارج از رحم نمی تواند و نباید ادامه پیدا کند و برای پایان دادن به آن لازم است، مداخلات و درمان های پزشکی انجام شوند. بدون درمان، با رشد و تداوم حاملگی خارج از رحم، احتمال پارگی لوله فالوپ وجود دارد و این مساله نیز می تواند منجر به خونریزی داخلی تهدید کننده زندگی شود که نیاز به مراقبت های پزشکی اورژانسی دارد.

اگر پزشک شما به حاملگی خارج رحمی مشکوک شود، ممکن است سونوگرافی و آزمایش خون را برای تایید آن انجام دهد. به این ترتیب، می توانید قبل از اینکه بارداری خارج رحمی برای سلامتی شما نگران کننده شود، آن را درمان کنید.

خونریزی بین دو پریود مربوط به روش های جلوگیری از بارداری هورمونی چقدر طول می کشد؟

خونریزی بین دو پریود مربوط به اکثر انواع روش های جلوگیری از بارداری هورمونی معمولاً در عرض 3 تا 6 ماه بعد از شروع آن متوقف می شود. در صورت مصرف مداوم قرص های ضد بارداری یا اگر در اغلب مواقع مصرف قرص خود را فراموش می کنید، دوره های خونریزی ممکن است بیشتر طول بکشند. با ایمپلنت، الگوی خونریزی که در 3 ماه اول استفاده از این تجربه می کنید، اغلب نشانه ای از پیشرفت آن است.

چگونه خونریزی بین دو پریود ناشی از روش های جلوگیری از بارداری هورمونی را کنترل یا متوقف کنیم؟

اگر سیگار می کشید، ترک سیگار می تواند به کنترل خونریزی بین دو پریود کمک کند. اگر قرص های جلوگیری از بارداری هورمونی مصرف می کنید، بهترین راه برای جلوگیری از خونریزی بین دو پریود این است که قرص خود را هر روز در ساعت معینی مصرف کنید.

برای اکثر افراد، خونریزی در حد فاصل دو سیکل قاعدگی، 3 تا 6 ماه پس از شروع روش جلوگیری از بارداری هورمونی متوقف می شود. اما اگر بعد از آن مرحله همچنان خونریزی های مرتبط با روش های جلوگیری از بارداری را تجربه می کنید، با پزشک خود صحبت کنید.

آیا خونریزی بین دو پریود ناشی از روش های جلوگیری از بارداری هورمونی نیاز به درمان دارید؟

اگر همچنان در فواصل میان دوره های ماهیانه خود، خونریزی غیرمعمول را تجربه می کنید، با پزشک خود در مورد راه های دیگر برای توقف آن صحبت کنید. تغییر روش جلوگیری فعلی به یک قرص با دوز کمتر یا امتحان یک روش جدید پیشگیری از بارداری ممکن است به بهبود این وضعیت کمک کند.

چه کسانی بیشتر احتمال دارد آن را تجربه کنند؟

خونریزی بین دو پریود، با احتمال بیشتر در این افراد رخ می دهد:

  •  استعمال دخانیات،
  •  ابتلا به کلامیدیا یا سوزاک،
  •  مصرف نامنظم قرص ها،
  •  استفاده از یک دوز مداوم قرص ها یا روش های جلوگیری از بارداری هورمونی برای توقف و به تاخیر انداختن پریود،
  •  استفاده از قرص های پیشگیری از بارداری اورژانسی،

آیا باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنم؟

خونریزی بین دو پریود، معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست، اما گاهی اوقات می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد. لکه بینی خفیف به اندازه خونریزی شدید یا مداوم نگران کننده نیست. به میزان خونریزی، زمان وقوع و مدت زمان آن توجه کنید و آن ها را به خاطر بسپارید. این اطلاعات می تواند سرنخ های مهمی برای کمک به پزشک در تعیین علت خونریزی شما ارائه دهد.

در این صورت به پزشک مراجعه کنید

  •  خونریزی شما بیش از 7 روز متوالی طول می کشد،
  •  خونریزی شما افزایش یافته یا شدید شده است،
  •  در قسمت پایین شکم یا لگن خود درد دارید،
  •  فکر می کنید ممکن است باردار باشید،
  •  تب دارید،

قرص های جلوگیری از بارداری همچنین می توانند عوارض جانبی نادر اما جدی مانند لخته شدن خون و سکته را ایجاد کنند. بنابراین در صورت تجربه علائم زیر به اورژانس مراجعه کنید:

  •  خونریزی قابل توجه،
  •  درد شدید و ناگهانی در شکم،
  •  سردرد شدید یا ناگهانی،
  •  درد در قفسه سینه، کشاله ران یا پا به خصوص ساق پا،
  •  احساس درد، ضعف یا بی حسی در بازو یا پای شما،
  •  تنگی نفس ناگهانی،
  •  اختلال در تکلم ناگهانی،

سخن نهایی

خونریزی بین دو پریود مربوط به روش های جلوگیری از بارداری هورمونی به خصوص در چند ماه اول شایع است. این کمی ناراحت کننده است، اما نشانه این نیست که روش جلوگیری از بارداری انتخابی شما کار نمی کند و نباید آن را ادامه دهید. اگر خونریزی واژینال ادامه پیدا می کند، اگر با علائم دیگری همراه است، یا اگر فکر می کنید ممکن است باردار باشید، به پزشک خود مراجعه کنید.

مطالعه بیشتر:

فاصله بین دو پریود چقدر باید باشد؟

خونریزی بین پریود چیست و چه علتی دارد؟

خونریزی واژن بین دو دوره پریود به چه علت است؟

قاعدگی منظم چند روز است؟ محاسبه فاصله بین دو قاعدگی

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های خونریزی بین دو پریود

خونریزی بین دو پریود ناشی از روش های جلوگیری از بارداری هورمونی معمولا چقدر طول می کشد؟

برای اکثر افراد، خونریزی در حد فاصل دو سیکل قاعدگی، 3 تا 6 ماه پس از شروع روش جلوگیری از بارداری هورمونی متوقف می شود.

آیا خونریزی بین دو پریود ناشی از روش های جلوگیری از بارداری هورمونی نیاز به درمان دارید؟

اگر همچنان در فواصل میان دوره های ماهیانه خود، خونریزی غیرمعمول را تجربه می کنید، با پزشک خود در مورد راه های دیگر برای توقف آن صحبت کنید. تغییر روش جلوگیری فعلی به یک قرص با دوز کمتر یا امتحان یک روش جدید پیشگیری از بارداری ممکن است به بهبود این وضعیت کمک کند.

چه زمانی باید برای خونریزی بین دو پریود به متخصص مراجعه کنیم؟

• خونریزی شما بیش از 7 روز متوالی طول می کشد • خونریزی شما افزایش یافته یا شدید شده است • در قسمت پایین شکم یا لگن خود درد دارید • فکر می کنید ممکن است باردار باشید • تب دارید،

اگر بعد از استفاده از روش های جلوگیری به خونریزی افتادیم باید آن را متوقف کنیم؟

خونریزی بین دو پریود مربوط به روش های جلوگیری از بارداری هورمونی به خصوص در چند ماه اول شایع است. این کمی ناراحت کننده است، اما نشانه این نیست که روش جلوگیری از بارداری انتخابی شما کار نمی کند و نباید آن را ادامه دهید

منبع: healthline