molfix-مولفیکس

نقش مرد در دوران بارداری همسر و در سه ماهه اول،دوم،سوم چیست؟

نقش مرد در دوران بارداری همسر و در سه ماهه اول،دوم،سوم چیست؟

تغییر حالات روحی در دوران بارداری که علت اصلی آن نیز مربوط به دگرگونی های هورمونی است، امری کاملا طبیعی محسوب می شود. اگر بخواهیم نقش مرد در دوران بارداری همسر را در یک جمله خلاصه کنیم، باید بگوییم به عنوان یک همسر آگاه و مسئول بایستی تغییرات حالات روحي دوران بارداري را شناخته و درک کنید، بدانید که در هر یک از سه ماهه بارداری چه اتفاقاتی درجریان است و شما چگونه می توانید به بهترین شکل نقش مرد در دوران بارداري همسر ایفا کنید.

مراقبت از همسر در دوران بارداری

انتظار دوران بارداری و بچه دار شدن یک برهه ی زمانی ویژه و احساسی برای تمام مادر و پدرها است. بسیاری از پدران مایلند که فعالانه از ابتدا تا انتهای این دوران به همسر خود کمک کنند اما نحوه مراقبت از زن باردار را نمی دانند. گرچه این بانوان هستند که 9 ماه جنین را در شکم خود حمل می کنند، اما این 9 ماه زمان مناسبی است که مردان نیز خود را برای پدر شدن آماده کنند. مردانی که برای اولین بار پدر می شوند، ممکن است که در ابتدا یک حس بیگانگی با این شرایط داشته باشند و ندانند که نقش آنها در این دوران چیست، مراقبت از همسر باردار چگونه است و چه انتظاراتی از آنها وجود دارد. همانطور که انجام آزمایش های دوران بارداری در این دوران ضروری و در عین حال کمک کننده است، همراهی پدر با همسر خود نیز امری بسیار مهم و پرفایده است.

به طور خلاصه نقش مردان در دوران بارداری همسر این است که یک پدر باید در طول دوران بارداری با همسر خود همراه باشد و احساساتش را درمورد این دوران و پدر شدنش با همسر خود درمیان بگذارد و طی زایمان نیز از هیچ حمایتی دریغ نکند .

نقش مرد در دوران بارداری همسر در سه ماهه ی اول

منظور از سه ماهه ی اول هفته ی یک تا 12 بارداری است. در این زمان است که شما متوجه می شوید که به زودی پدر خواهید شد. بیشترین حالاتی که در این دوران در همسر خود خواهید دید شامل موارد زیر می باشد:

  • تهوع صبحگاهی
  • تغییر اشتها
  • نوسانات خلق و خو
  • اضطراب
  • تغییر در تمایلات جنسی
  • گرایشات جدید و گاهی عجیب و غریب
  • خستگی مفرط
  • خواب آلودگی
  • گاهاً استفراغ های پی در پی

تهوع صبحگاهی از اولین علامت های بارداری است. نوسانات خلق و خو نیز در بیشتر مادران در سه ماهه ی اول و گاهی در تمام طول بارداری وجود دارد. ممکن است که بانوان خودشان متوجه ی این نوسانات نباشند. به یاد داشته باشید که این نوسانات و دمدمی مزاجی ها ناشی از تغییرات هورمونی است و باید برای مدتی به صورت مسالمت آمیز خود را با آن وفق دهید.

اشتهای بسیاری از بانوان در طی دوران بارداری دچار تغییراتی می شود، اشتها ممکن است افزایش یافته و یا کاهش یابد. از آنجا که در طی سه ماهه ی اول جنین نسبت به مواد آسیب رسان بسیار حساس است، بهترین رویکرد برای شما این است که همسر خود را به پیروی از یک رژیم غذایی سالم و مغذی و نیز ترک هرگونه عادات رفتاری نادرست مانند سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و ... که ممکن است به فرزند در راهتان آسیب بزند، تشویق کنید.

 نقش مرد در دوران بارداری همسر در سه ماهه ی دوم

منظور از سه ماهه ی دوم هفته ی 13 تا 24 بارداری است. این زمان معمولاً لذت بخش ترین بخش بارداری است. زیرا در این مرحله شما و همسرتان می توانید فرزند خود را از طریق سونوگرافی به وضوح مشاهده کنید. برخی از سونولوژیست ها در سه ماهه ی دوم عکس های زیبایی از جنین گرفته و به پدر و مادر می دهند که از بهترین یادگاری های مربوط به دوران بارداری خواهد بود. در این زمان متوجه خواهید شد که جنسیت فرزند دلبندتان چیست و از همه مهم تر، در سه ماهه ی دوم بارداری مادر و گاهی پدر خواهند توانست حرکات جنین را حس کنند که بعد ها به یکی از زیباترین خاطرات دوران بارداری تبدیل خواهد شد.

در این دوران معمولاً برخی از نشانه های بارداری مانند تهوع صبح گاهی تا حد زیادی فروکش می کنند، این مسأله به آن معناست که همسر شما می تواند لذت بیشتری از این دوران ببرد. براساس نظر پزشکان سه ماهه ی دوم، ایمن ترین مرحله ی بارداری برای رفتن به مسافرت می باشد. بنابراین درصورت امکان با برنامه ریزی برای یک مسافرت دونفره به همراه فرزند در راهتان خاطرات خوشی از این دوران را برای همسرتان رقم بزنید. با توجه به وجود شرایط خاص برای هر مادر باردار، به یاد داشته باشید که قبل از سفر حتماً در این باره با پزشک خود مشورت کنید.

با توجه به این در این دوران معمولاً علائم آزار دهنده ی بارداری تا حدی کاهش می یابد، بیشتر مادران در این دوران تمایل دارند که برای خرید وسایل و لوازم نوزاد برنامه ریزی کرده و مقداری از زمان خود را صرف گشتن در فروشگاه ها کنند. این کار فرصت خوبی را برای پیاده روی مادر باردار فراهم می کند. لازم به ذکر است که بانوان بسیار دوست دارند که همسرشان در این موارد آنها را همراهی کنند پس بهتر است که به عنوان یک پدر منتظر، در برنامه ریزی مربوط به ورود فرزندتان شریک باشید.

نقش مرد در دوران بارداری همسر در سه ماهه ی سوم

سه ماهه ی سوم آخرین مرحله ی بارداری بوده و منظور از آن هفته ی 26 تا پایان بارداری است. در این زمان کارهای زیادی جهت آمادگی برای زایمان می توان انجام داد. مانند تمرین تکنیک ها تنفسی حین زایمان، تمرین تکنیک های کاهش درد و ... . این تکنیک ها را می توان از طریق ویدیوهای آموزشی، کلاس های آمادگی برای زایمان و ... آموخت. بنابراین یکی از مهم ترین کارهایی که به عنوان یک پدر در این مرحله می توانید انجام دهید آن است که این ویدیوهای آموزشی را برای همسر خود تهیه کنید و یا شرایط رفتن به کلاس های آمادگی برای زایمان را برای او فراهم نمایید.

نکته ی بسیار مهم این است که در این دوران شما باید اطلاعات کافی را در مورد علائم نشان دهنده ی قریب الوقوع بودن زایمان کسب نمایید. مهم ترین علامت ها شامل موارد زیر می باشد:

  • پارگی کیسه ی آب. این پارگی سبب خروج آب می شود که می تواند به صورت تدریجی و یا خروج ناگهانی مقدار زیادی آب باشد. احتمالا شما نوع خروج ناگهانی را خود متوجه خواهید شد و نوع دیگر را همسرتان به شما اطلاع می دهد. در هر دو صورت مسئولیت شما این است که هرچه سریع تر همسرتان را به یک بیمارستان منتقل کنید و شرح وقایع را برای پزشک متخصص بیان کنید. 
  • درد های زایمانی. این درد ها ناشی از انقباضات رحم هستند که با گذشت زمان شدت و دفعات آنها بیشتر می شود. در صورت مشاهده ی این وضعیت باید هرچه سریع تر همسرتان را به بیمارستان منتقل کنید و نیز در راه با بیمارستان مقصد تماس بگیرید و اطلاع دهید که در راه هستید. اگر دردها به صورت ناگهانی طوری افزایش یافتند که همسرتان قادر به حرکت کردن نبود، باید یک آمبولانس خبر کنید.
  • خون ریزی. اگر در هر زمانی از 9 ماه بارداری، همسرتان به شما اطلاع داد که دچار خون ریزی شده است، سریعاً او را به بیمارستان منتقل کنید.
  •  درد های شکمی. اگر متوجه شده اید که همسرتان درد غیر معمولی در نواحی شکم و کمر خود حس می کند. باید او را به بیمارستان منتقل کنید.

اکنون که نقش مرد در دوران بارداري همسر را می دانید از همین امروز تمرین کنید، مطمعنا با کمی مطالعه و مهربانی به یک همسر ایده آل تبدیل خواهید شد.

 

بیشتر بدانید:

1- نقش پدر در مراقبت از نوزاد

2- نقش مردان در بارداری و ایجاد حس پدر بودن

3- اهمیت ارتباط عاطفی نوزادان با پدر!

4- نگرانی و استرس در دوران بارداری برای مردان

استدیو عکس فیلیک