molfix-مولفیکس

علت سقط در سه ماهه دوم دوران بارداری چیست؟

علت سقط در سه ماهه دوم دوران بارداری چیست؟

سقط جنین در سه ماهه دوم بارداری از دست دادن بارداری است که به طور خاص بین هفته 13 تا هفته 20 بارداری اتفاق می افتد. احتمال از دست دادن بارداری در سه ماهه دوم تا هفته 20 کمتر از 1٪ است. (بعد از این زمان، از دست دادن بارداری به طور دقیق به عنوان یک مرده زایی یا مرگ نوزاد طبقه بندی می شود.) بدون توجه به زمان، طبیعی است که بخواهید بدانید علت سقط در سه ماهه دوم بارداری چیست و به چه دلیل فرزندتان را از دست داده اید؟ در ادامه این متن علل سقط جنین در سه ماهه دوم را با هم مرور می کنیم. 

علت سقط در سه ماهه دوم

علت سقط در سه ماهه دوم متفاوت است، اما در بیشتر موارد، از دست دادن بارداری به دلیل اقدامات کسی نیست. در اکثر اوقات، حتی پزشک شما نمی تواند دلیل وقوع آن را توضیح دهد.

ناهنجاری های کروموزومی

ناهنجاری های کروموزومی، مانند تریزومی ها، علت اصلی تقریباً همه اشکال از دست دادن بارداری ها و نیز دلیل سقط جنین در سه ماهه دوم است . در یک چهارم اوقات سقط جنین در سه ماهه دوم در اثر این ناهنجاری ها ایجاد می شود. آزمایش های قبل از زایمان ممکن است شما را از پتانسیل این امر آگاه کرده باشند، اما همیشه اینطور نیست.برخلاف از دست دادن بارداری در سه ماهه اول، سقط های سه ماهه دوم به دلیل ناهنجاری کروموزومی کمتر اتفاق می افتد. روی هم رفته، حدود یک سوم از دست دادن های سه ماهه دوم نتیجه انحراف ژنتیکی است.

نقایص مادرزادی

نقص مادرزادی تولد، نقایصی هستند که اغلب به ارث می رسند اما ممکن است در اثر عفونت در دوران بارداری یا قرار گرفتن در معرض داروهای خاص تراتوژنیک (ایجاد نقص)، مواد شیمیایی یا سموم ایجاد شود. نقایص مادرزادی نظیر ناهنجاری های قلبی و مغزی در جنین در حال رشد، می تواند بارداری شما را تبدیل به یک بارداری غیرقابل رشد کند.

بسته به نوع و شدت نقص مادرزادی، پزشک شما می تواند از طریق سونوگرافی مشکلات احتمالی و علل سقط در سه ماهه دوم بارداری را تشخیص دهد. موارد دیگر ممکن است در طی غربالگری های معمول دوران بارداری تشخیص داده شوند.

مشکلات جفت

مهمترین علت سقط در سه ماهه دوم مشکلات مربوط به جفت است. یکی از این مشکلات، جدا شدن جفت نام دارد. اگر جفت شما، ساختاری که به دیواره رحم متصل است و از طریق بند ناف به کودک شما مواد مغذی می دهد، قبل از آمادگی برای زایمان، ناگهان از دیواره رحم جدا شود، می تواند از رسیدن مواد مغذی و اکسیژن لازم به جنین در حال رشد جلوگیری کند. علائم قطع جفت شامل خونریزی واژینال، درد شکم، انقباضات رحمی، گرفتگی عضلات و کمردرد در 12 هفته آخر بارداری است.

نارسایی دهانه رحم

نارسایی دهانه رحم، که همچنین به عنوان دهانه رحم ناتوان شناخته می شود، به این معنی است که دهانه رحم شما ضعیف است و خیلی زود گشاد و باز می شود. برخی از بانوان پس از زایمان چالش برانگیز یا پس از انجام یک عمل دهانه رحم مانند روش برش حلقه الکترو لوپ جراحی حلقه، برش با لیزر، یا برش با چاقوی سرد، نارسایی دهانه رحم را تجربه می کنند. برخی دیگر به دلیل ناهنجاری های مادرزادی رحم دچار این بیماری می شوند.

علائم نارسایی دهانه رحم شامل کمردرد، خونریزی واژینال، گرفتگی شکم، فشار لگن و ترشحات واژن است که معمولاً بین هفته های 14 تا 20 بارداری است. برخی کاملاً بدون علامت هستند.

عفونت هایی که باعث سقط می شوند

عفونت رحم نیز علت سقط در سه ماهه دوم است، اگرچه علت شایع آن در کشورهای در حال توسعه بیش از ایالات متحده است. اما هنوز هم، هرگونه عفونت رحم درمان نشده یا شدید ممکن است باعث از دست رفتن خود به خودی بارداری شود، از جمله:

واژینوز باکتریال

کلامیدیا

سوزاک

• تریکومونیازیس

• واژینیت ویروسی

بیماری های مزمن کنترل نشده

بیماری های مزمن در مادر همچنین می تواند خطر از دست دادن بارداری را افزایش دهد. در بسیاری از موارد، اگر بیماری به وسیله داروها یا تغییر شیوه زندگی کنترل نشود، خطر افزایش می یابد. سایر بیماری های مزمن بسته به شدت آنها خطر ذاتی از دست دادن بارداری را دارند. مثالها عبارتند از:

• بیماری های خود ایمنی مانند اسکلرودرمی و سندرم آنتی فسفولیپید

• دیابت

فشار خون بالا (فشار خون بالا)

• سندرم تخمدان پلی کیستیک

بیماری تیرویید

این خطر می تواند در بانوان سیگاری، مبتلا به چاقی یا دارای مشکلات هورمونی افزایش بیشتری داشته باشد.

ترومبوفیلیا در دوران بارداری

ترومبوفیلی افزایش خطر ایجاد لخته خون در رگهای خونی مانند رگ ها و شریان ها است که ممکن است به دلیل ناهنجاری ژنتیکی یا مشکل سیستم ایمنی بدن شما مانند لوپوس باشد. این می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در جفت و بند ناف شود. ترومبوفیلیا گاهی اوقات در دوران بارداری با داروهای رقیق کننده خون یا با دوز پایین آسپرین درمان می شود.

علائم ترومبوفیلیا شامل درد، تورم و سفتی در پا، معمولاً در ساق پا و همچنین پوست قرمز یا گرم (به ویژه در پشت ساق زیر زانو) است.

ضربه شکمی

هر ضربه ای مانند تصادف اتومبیل، زمین خوردن یا ضربه به شکم می تواند هم به شما آسیب برساند و هم به جنین در حال رشد شما و احتمالاً باعث سقط جنین شود.

در اتومبیل همیشه کمربند ایمنی ببندید، کمربند را زیر رحم قرار داده و بند شانه را بین پستان خود قرار دهید. از انجام فعالیت های بدنی پرتحرک که باعث به هم خوردن تعادل می شود، خودداری کنید. اجازه ندهید که در خانه کودکانتان بازی های خطرناک با شما داشته باشند. اگر شما یک قربانی خشونت خانگی هستید، با مراکز مخصوص تماس بگیرید.

مصرف مواد مخدر و الکل

کوکائین و مت آمفتامین به ویژه با سقط جنین در ارتباط هستند. مطالعات نشان داده است که استفاده از داروهای غیرقانونی با وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس، جدا شدن جفت و مرگ جنین همراه بوده است. همچنین الکل به عنوان علت از دست دادن بارداری نه تنها در سه ماهه اول بلکه در سه ماهه دوم نیز ذکر شده است.

طبق تحقیقات دانشگاه کپنهاگ، نوشیدن سبک (که به عنوان یک تا دو نوشیدنی در هفته تعریف می شود) احتمال سقط جنین در اوایل سه ماهه دوم را 70٪ افزایش می دهد.

دلایل ناشناخته سقط جنین

گاهی اوقات از دست دادن بارداری بدون دلیل مشخصی اتفاق می افتد و هر چقدر پزشک بررسی کند، هیچ علتی پیدا نمی کند. هر چقدر که این ناراحت کننده باشد ممکن است اتفاق بیفتد و گاهی بیشتر از آنچه فکر کنیم، رخ می دهد.

علاوه بر این، داشتن سقط قبلی در سه ماهه دوم به خودی خود یک عامل خطر برای سقط های بعدی در سه ماهه دوم است. اگرچه ممکن است علت در برخی از مادران مشخص شود (مانند اختلال در دهانه رحم یا نقص رحم)، برخی دیگر به عنوان یک رمز و راز باقی می مانند.

طبق تحقیقاتی که در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده است، در مقایسه با مادرانی که قبلاً در موعد مقرر زایمان کرده بودند، مادرانی که در سه ماهه دوم بارداری قبلی سقط داشتند ، 10.8 برابر بیشتر دچار سقط مکرر در سه ماهه دوم شدند.

سخنی با خوانندگان

اگر در سه ماهه دوم بارداری قبلی سقط داشته اید و دوباره باردار هستید، در صورت نیاز به نظارت بیشتر، در اوایل بارداری با پزشک خود مشورت کنید. سقط جنین در بارداری قبلی لزوماً به معنای این نیست که یک مادر باردار در معرض خطر بالایی است، زیرا بیشتر مادران بارداری سالمی دارند اما اطلاع از علت سقط در سه ماهه دوم برای جلوگیری از تکرار آن ضروری است.

مطالعه بیشتر:

همه چیز درباره سقط جنین!

آشنایی با انواع سقط جنین و علت بروز هر کدام

سقط مکرر چیست و سقط جنین مکرر به چه علت است؟

عوامل ایجاد کننده سقط جنین چیست و چه عوارض و خطراتی دارد؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های علت سقط در سه ماهه دوم

آیا عفونت می تواند سبب سقط در سه ماهه دوم شود؟

عفونت رحم نیز علت سقط در سه ماهه دوم است، اگرچه علت شایع آن در کشورهای در حال توسعه بیش از ایالات متحده است. اما هنوز هم، هرگونه عفونت رحم درمان نشده یا شدید ممکن است باعث از دست رفتن خود به خودی بارداری شود، از جمله: واژینوز باکتریال. کلامیدیا. سوزاک. تریکومونیازیس. واژینیت ویروسی. بیماری های مزمن کنترل نشده

آیا ضربه به شکم می تواند سبب سقط جنین در سه ماهه دوم شود؟

بله. هر ضربه ای مانند تصادف اتومبیل، زمین خوردن یا ضربه به شکم می تواند هم به شما آسیب برساند و هم به جنین در حال رشد شما و احتمالاً باعث سقط جنین شود.

شایعترین عامل سقط چیست؟

ناهنجاری های کروموزومی، مانند تریزومی ها، علت اصلی تقریباً همه اشکال از دست دادن بارداری ها و نیز دلیل سقط جنین در سه ماهه دوم است. در یک چهارم اوقات سقط جنین در سه ماهه دوم در اثر این ناهنجاری ها ایجاد می شود. آزمایش های قبل از زایمان ممکن است شما را از پتانسیل این امر آگاه کرده باشند، اما همیشه اینطور نیست.

مهمترین علت سقط در سه ماهه دوم چیست؟

مهمترین علت سقط در سه ماهه دوم مشکلات مربوط به جفت است. یکی از این مشکلات، جدا شدن جفت نام دارد. اگر جفت شما، ساختاری که به دیواره رحم متصل است و از طریق بند ناف به کودک شما مواد مغذی می دهد - قبل از آمادگی برای زایمان، ناگهان از دیواره رحم جدا شود، می تواند از از رسیدن مواد مغذی و اکسیژن لازم به جنین در حال رشد جلوگیری کند. علائم قطع جفت شامل خونریزی واژینال، درد شکم، انقباضات رحمی، گرفتگی عضلات و کمردرد در 12 هفته آخر بارداری است.

منبع: verywellfamily