molfix-مولفیکس

لیست مهم ترین کارهای قبل از دخول برای بارداری چیست؟

لیست مهم ترین کارهای قبل از دخول برای بارداری چیست؟

بچه دار شدن یکی از هیجان انگیزترین و چالش برانگیزترین تصمیماتی است که یک زوج در زندگی خود می گیرند. اما این تصمیم، به همین راحتی نیز نبوده و نیاز به آمادگی هایی دارد تا سلامت عمومی مادر حفظ شده و بارداری را نیز با کمترین خطر سپری کند و در نهایت جنین سالمی را به دنیا بیاورد. در این مقاله، به مهم ترین کارهای قبل از دخول برای بارداری پرداخته شده است تا راهنمایی برای آن دسته از زوجینی باشد که قصد دارند به زودی عضو جدیدی را به خانواده خود اضافه کنند.

لیست کارهای قبل از دخول برای بارداری

اگر برای بچه دار شدن تلاش می کنید، مواردی وجود دارند که می توانید برای اطمینان از داشتن یک بارداری ایمن و راحت و سالم بودن فرزندتان انجام دهید. این موارد عبارت هستند از:

1. تامین سلامت عمومی

سلامت یک خانم، تا حد بسیار زیادی تامین کننده سلامت جنین او است و از سوی دیگر، احتمال وقوع عوارض و پیامدهای ناگوار دوران بارداری و نیاز به دریافت درمان های پزشکی در این دوران را به حداقل می رساند. بنابراین، بهتر است، موارد زیر را در لیست کارهای قبل از دخول برای بارداری بگنجانید:

به طور منظم، ورزش کنید، تا بدن شما برای بارداری آماده شود و انرژی، توان و استقامت کافی برای زایمان و مراقبت از نوزاد را داشته باشید. به علاوه تحقیقات نشان می دهد که پیروی از یک برنامه ورزشی منظم مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا یوگا (به مدت 30 دقیقه در روز)، می تواند قدرت باروری شما را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

- از رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید.

- مقدار زیادی میوه و سبزیجات (حداقل پنج وعده در روز)، مصرف کنید.

- غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ و حبوبات (لوبیا و عدس) را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

- غذاهای لبنی مانند شیر، پنیر و ماست که حاوی کلسیم هستند را بیشتر مصرف کنید.

- سبزیجات برگ سبز تیره (به عنوان مثال کلم، کلم بروکلی و جوانه بروکسل)، جعفری، نخود فرنگی و پرتقال را بیشتر مصرف کنید، زیرا حاوی فولات یا همان فولیک اسید هستند که مقادیر کافی از آن برای حفظ سلامت و هوش جنین ضروری است و از نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا جلوگیری می کند.

2. توجه به وزن بدن

محدوده وزن سالم، با فاکتوری به نام شاخص توده بدنی (BMI) تعیین می شود. شاخص توده بدنی طبیعی و سالم، بین 20 تا 25 است.

اگر کم وزن (شاخص توده بدنی شما کمتر از 19 است) و یا چاق هستید (شاخص توده بدنی شما 30 یا بالاتر است) و پریودهای شما نامنظم شده است، ممکن است در روند باردار شدن با اختلال مواجه شده و دیرتر باردار شوید. این در حالی است که با برگشتن به وزن طبیعی، به مرور عملکرد تخمدان های شما به روال طبیعی برگشته و باز از سرگیری تخمک گذاری، می توانید به باردار شدن امیدوار باشید.

بد نیست بدانید که مردان با شاخص توده بدنی 30 و یا بالاتر، احتمالاً با کاهش قدرت باروری مواجه خواهند شد.

3. ترک مصرف الکل

شاید باور نکنید اما حتی مقدار متوسط الکل نیز می تواند شانس باردار شدن شما را مختل کند. این امر هم برای مردان و هم برای زنان صدق می کند، به علاوه مصرف الکل در طی بارداری توسط زنان، می تواند به جنین در حال رشد آسیب های جدی و جبران ناپذیری برساند. بنابراین، ترک الکل را در راس لیست کارهای قبل از دخول برای بارداری قرار دهید.

4. کنار گذاشتن دخانیات

استعمال سیگار، قلیان و سایر دخانیات، توسط هم زنان و هم مردان، شانس بچه دار شدن زوجین را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. به علاوه مادرانی که از دخانیات استفاده می کنند، با احتمال بیشتری سقط جنین را تجربه می کنند و با تداوم استفاده از دخانیات در طی بارداری، ممکن است با مشکلاتی مانند وزن کم در هنگام تولد، زایمان زودرس و حتی مرده زایی مواجه شوند. ترک سیگار، تأثیر مثبت فوری بر سلامت و باروری شما دارد.

5. کاهش مصرف کافئین

پزشکان توصیه می کنند که میزان دریافت کافئین در دوران بارداری به 200 میلی گرم در روز و کمتر محدود شود و از انجا که ترک ناگهانی کافئین کمی سخت و آزاردهنده است، بنابراین بهتر است این عادت را در دوران پیش از بارداری کنار بگذارید. به یاد داشته باشید که کافئین علاوه بر چای و قهوه، در شکلات، نوشیدنی های گازدار و حتی برخی چای های گیاهی نیز یافت می شود.

6. به حداقل رساندن استرس

استرس، شاید جزو جدایی ناپذیر زندگی های امروزی باشد، اما شاید ندانید که استرس می تواند بر روی هورمون های شما تاثیر بگذارد، چرخه قاعدگی را به هم بریزد و تخمک گذاری را به تاخیر بیاندازد و بنابراین شانس بارداری شما را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین یک تکنیک مدیریت استرس که از آن لذت می برید را پیدا کنید و آن را به طور منظم در برنامه روزانه خود قرار دهید. به علاوه خواب کافی نیز به شما کمک می کند تا در طول روز بهتر با استرس کنار بیایید و سلامت خود را حفظ کنید.

7. بررسی داروهای مصرفی

زمان آن رسیده است که به داروهای مصرفی خود نگاهی دقیق بیندازید. برخی از داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و حتی داروهای گیاهی و مکمل ها نه تنها بر بارداری و جنین در حال رشد تاثیر می گذارند، بلکه بر قدرت باروری شما نیز اثرگذار خواهند بود. بنابراین در مورد تمامی این موارد با پزشک خود صحبت کنید.

8. بهره مندی از خواب کافی

استراحت و خوابیدن کافی، آن هم با الگوی منظم از دیگر کارهای قبل از دخول برای بارداری است که به تنظیم چرخه های شما و بهبود قدرت باروری کمک می کند. به علاوه خواب کافی، کلید طلایی است که از استرس های شما کم کرده و بدین ترتیب نیز می تواند تاثیر مثبتی بر روی تخمک گذاری و افزایش شانس بچه دار شدن داشته باشد.

9. کاهش خطرات محیطی

شاید نتوانید مواجهه خود با عوامل آسیب رسان و خطرناک محیطی را به صفر برسانید، اما می توانید تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا در حال حاضر تا آنجا که ممکن است بسیاری از آن ها را از زندگی خود دور کنید. به عنوان مثال، اگر در کار خود با مواد شیمیایی یا اشعه سر و کار دارید، بهتر از قبل از هر گونه اقدام برای باردار شدن، فکری اساسی کرده و در روال کار خود تغییراتی ایجاد کنید.

10. برنامه ریزی مالی

اضافه شدن یک عضو جدید به خانواده، به خرج های شما اضافه کرده و بنابراین باید برای آن آمادگی لازم را داشته باشید. بنابراین، قبل از اقدام برای بچه دار شدن بهتر است در مورد مخارج پیش روی خود به خوبی فکر کرده و برای آن برنامه ریزی کنید.

11. انجام بررسی های پیش از بارداری

مراجعه به پزشک و انجام دادن بررسی های پیش از بارداری از جمله تست پاپ اسمیر، یکی از مهم ترین کارهای قبل از دخول برای بارداری است، زیرا اطلاعات دقیقی را از وضعیت بدن شما در اختیار پزشک قرار داده و به او کمک می کند تا با شناسایی مشکلات و کمبودها، به درمان آن ها بپردازد. بدین ترتیب، موانع احتمالی در سر راه بچه شدن شما از بین رفته و با سلامتی کامل به این دوران حساس وارد می شوید.

12. دریافت مکمل ها و ویتامین ها

در صورت تشخیص پزشک، ممکن است بسته به نیاز بدن انواع مکمل ها و مولتی ویتامین ها برای شما تجویز شوند تا برای باردار شدن مشکلی نداشته باشید. اما چه کمبود خاصی داشته باشید، چه نه، در هر حال یکی از کارهای قبل از دخول برای بارداری شروع مصرف مکمل فولیک اسید است. فولیک اسید از وقوع نقائص عصبی در جنین جلوگیری کرده و به هوش او کمک می کند. اگر:

  • مبتلا به بیماری سلیاک باشید،
  • دیابت داشته باشید،
  • از داروهای ضد صرع و ضد تشنج استفاده می کنید،
  • متفورمین می خورید،
  • سابقه تولد نوزادی با نقائص سیستم عصبی و یا هیدروسفالی دارید،

می بایست فولیک اسید 5 میلی گرمی بخورید، در غیر این صورت مصرف روزانه یک عدد فولیک اسید یک میلی گرمی کافی است.

13. تکمیل واکسیناسیون

در طی بررسی های پیش از بارداری، پزشک باید وضعیت ایمنی بدن شما نسبت به بیماری هایی مانند سرخجه و هپاتیت ب را بررسی کند تا در صورت نیاز، واکسن تزریق کنید. به علاوه در صورت گذشت 10 سال از آخرین نوبت تزریق واکسن کزاز، تکرار و تزریق مجدد آن برای شما الزامی است.

به یاد داشته باشید که پس از تزریق واکسن سرخجه، بهتر است برای 1 تا 3 ماه از باردار شدن خودداری کنید تا سلامت جنین در معرض خطر قرار نگیرد.

14. تعیین زمان تخمک گذاری

و در نهایت، در پایان لیست کارهای قبل از دخول برای باردار شدن، باید با کمک پزشک خود زمان تخمک گذاری و بازه مناسب برای نزدیکی را تعیین کنید تا شانس شما برای بچه دار شدن افزایش پیدا کند. زیرا اسپرم و تخمک طول عمر مشخصی داشته و اگر در زمان مناسب به یکدیگر نرسند، از بین رفته و دیگر امکان لقاح و تشکیل نطفه در آن ماه وجود نخواهد داشت.

مطالعه بیشتر:

براي بارداري بعد از نزديكي چه بايد كرد ؟

دقیق ترین روش نزدیکی برای بارداری کدام است؟

آموزش پوزیشن صحیح نزدیکی و نحوه آميزش براي باردار شدن

چه آمیزشی باعث حاملگی میشود و بعد از آن چه کنیم تا باردار شویم؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های کارهای قبل از دخول برای بارداری

آیا پیش از بارداری باید واکسن بزنیم؟

در طی بررسی های پیش از بارداری، پزشک باید وضعیت ایمنی بدن شما نسبت به بیماری هایی مانند سرخجه و هپاتیت ب را بررسی کند تا در صورت نیاز، واکسن تزریق کنید. به علاوه در صورت گذشت 10 سال از آخرین نوبت تزریق واکسن کزاز، تکرار و تزریق مجدد آن برای شما الزامی است.

آیا خوردن اسید فولیک پیش از بارداری ضروری است؟

چه کمبود خاصی داشته باشید، چه نه، در هر حال یکی از کارهای قبل از دخول برای بارداری شروع مصرف مکمل فولیک اسید است. فولیک اسید از وقوع نقائص عصبی در جنین جلوگیری کرده و به هوش او کمک می کند.

آیا قبل از بارداری باید تست پاپ اسمیر بدهیم؟

مراجعه به پزشک و انجام دادن بررسی های پیش از بارداری از جمله تست پاپ اسمیر، یکی از مهم ترین کارهای قبل از دخول برای بارداری است، زیرا اطلاعات دقیقی را از وضعیت بدن شما در اختیار پزشک قرار داده و به او کمک می کند تا با شناسایی مشکلات و کمبودها، به درمان آن ها بپردازد. بدین ترتیب، موانع احتمالی در سر راه بچه شدن شما از بین رفته و با سلامتی کامل به این دوران حساس وارد می شوید.

قبل از بارداری چی بخوریم؟

از رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید. مقدار زیادی میوه و سبزیجات (حداقل پنج وعده در روز)، مصرف کنید. غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ و حبوبات (لوبیا و عدس) را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غذاهای لبنی مانند شیر، پنیر و ماست که حاوی کلسیم هستند را بیشتر مصرف کنید.

دیگر مطالب اقدام به بارداری و نکات مهم برای اقدام بارداری صحیح

مطالب دیگر این دسته بندی را می توانید در این بخش مشاهده کنید