molfix-مولفیکس

علت تغییر خلق و خو در بارداری چیست و چگونه درمان می شود؟

علت تغییر خلق و خو در بارداری چیست و چگونه درمان می شود؟

اگر بارداری آنچنان هم که فکر می کردید هیجان انگیز نبود و دچار تغییر خلق و خو در بارداری شده اید زیاد تعجب نکنید. تغییرات خلق و خو در بارداری یکی از عارضه های معمول آن محسوب می شود که بسیاری از مادران را گرفتار می سازد. اما خبر خوب این است که تغييرات خلقي در دوران بارداري به راحتی با کمک روش های غیر دارویی و فقط با کمی حمایت عاطفی و تغییر سبک زندگی به راحتی درمان خواهد شد.

باردار شدن به معنای ورود به دنیای کاملا جدید است، ممکن است احساساتی را تجربه کنید که تاکنون با آنها مواجه نشده بودید. تغییرات خلقی در اوایل بارداری همانند دمدمی مزاجی، گریه های بی دلیل، احساس غم و اندوه و ... معمول بوده و یکی از علل آنها تغییرات بدن مادر است.

علت تغییر خلق و خو در بارداری

در هفته دوم بعد از لقاح یعنی زمانی که جنین با مادر ارتباط خونی برقرار می کند، هورمون βhCG از خون جنین وارد بدن مادر شده و سیلی از تغییرات هورمونی را به راه می اندازد. در اثر ورود این هورمون سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در بدن مادر افزایش یافته که خود از علل اصلی تغییر خلق و خو در بارداری محسوب می شود به این ترتیب تغییر خلق و خو در هفته چهارم بارداری آغاز خواهد شد.

 قابل‌ درک است که می‌خواهید مادر قوی باشید، همه کارها را قبل از رسیدن نوزادتان انجام دهید .اما بارداری کار سختی است .فکر نکنید که شما باید به تنهایی اتاق نوزادتان را تزئین کنید، همه کمدها را تمیز کنید و تمامی لوازم نوزادتان را به تنهایی بخرید.​ اگر همه چیز مسئولیتش با شماست، بهتر است در این زمان به شریک زندگی تان، دوستان و خانواده تان تکیه کنید. احتمالا وقتی به آن‌ها بگویید چه چیزی نیاز دارید خیلی خوشحال خواهند شد تا به شما کمک کنند. برای بهبود روحیه در بارداری از روش های زیر کمک بگیرید:

بیشتر استراحت کنید

اگر خسته باشید، مدیریت حالات روحی سخت است. بنابراین مهم است مطمئن شوید خواب کافی دارید. چرت های کوتاه در طول روز باعث می شود تا خواب شبانه از دست رفته شما جبران شود.

 اگر شاغل هستید، با رئیستان صحبت کنید، ببینید آیا راهی برای استراحت بیشتر دارید یا نه. اگر به موعد مقرر زایمانتان نزدیک می شوید، زودتر از آنچه برنامه ریزی کرده اید مرخصی بگیرید. این به شما زمان اضافی برای شارژ باتری خود قبل از تولد نوزادتان را می دهد.

 برای تفریح بیشتر وقت بگذارید

کاری را انجام دهید که به شما کمک می‌کند برای مدتی ذهنتان را از بارداری خود دورکنید. یک فیلم خوب ببینید، با دوستان خود به صرف نهار بروید یا یک کتاب خوب بخوانید.

 ورزش کنید

یکی از بهترین راهکار های درمان افسردگی در ماه اخر بارداری ورزش کردن است. ورزش در دوران بارداری خلق و خوی شما را بهتر می کند، مجبور نیستید ورزش شدید انجام دهید تا مواد شیمیایی را که احساس خوب را در مغزتان به جریان می اندازند (سروتونین)، به دست آورید. بار دیگر که عصبانی یا مضطرب می‌شوید، شنا کنید، در هوای تازه پیاده‌روی کنید و یا تمرینات ساده یوگا انجام دهید .

 رابطه عمیق عاطفی با شریک زندگی تان

همسرانمان اغلب نزدیک‌ترین اشخاصی هستند که از نوسانات روحی ما رنج می‌برند. این احتمالا به این دلیل است که ما به اندازه کافی احساس عشق و امنیت در کنار آنها داریم تا بتوانیم خشم و ناامیدی خود را بیان کنیم.

اینکه شریک زندگی تان بداند چگونه احساسات غیر قابل پیش بینی شما را درک کند، می‌تواند برایش سخت باشد. به او اجازه دهید بداند که شما هنوز او را دوست دارید و این گرامی داشتن او باعث می شود که هر گونه تنش بین شما کاهش یابد.

در لحظاتی که آرامش بیشتری دارید، سعی کنید زمان بیشتری را با هم سپری کنید. این کار به تقویت رابطه شما قبل از رسیدن نوزادتان کمک خواهد کرد.

همسرتان می تواند نگرانی های خودش را درباره پدر شدن داشته باشد. صحبت کردن درباره آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند که ذهن خود را از مشکلات دور کنید و به همسرتان نزدیک‌تر شوید.

 احساس گناه نکنید

بارداری یک تغییر در زندگی است. شما گاهی اوقات حتی اگر سال‌هاست که منتظر بچه دار شدن هستید، احساس درهم شکستگی، کج خلقی و اضطراب را همه با هم در یک لحظه دارید. بنابراین با خودتان مهربان باشید و بپذیرید که شما هم احساسات منفی و هم احساسات فوق العاده ای در دوران بارداری خواهید داشت.

 اگر نتوانم با تغییر خلق و خو در بارداری کنار بیایم، چه کار باید بکنم؟

اگر شما اغلب یا به طور مداوم احساس افسردگی می‌کنید یا نگرانی های شما در زندگی روزمره تان مداخله می کند، ممکن است نیاز به کمک بیشتری داشته باشید.

در حدود ۱۲ درصد بانوان در دوران بارداری افسردگی را تجربه می‌کنند و ۱۳ درصد از آن‌ها از اضطراب رنج می برند.

اگر برایتان سخت بود که با نوسانات روحی و تغییر خلق و خو خود در بارداری کنار بیایید، با روانشناس یا ماما خود صحبت کنید. آن‌ها به شما کمک خواهند کرد و شما می‌توانید از بارداری خود لذت ببرید .​

 

بیشتر بدانید:

1- علت افسردگی در سه ماهه اول، دوم و سوم بارداری

2- تغییر خلق و خو

3- 10 راه مقابله با استرس در بارداری

4- تغییر احساسات و حالت روحی در دوران بارداری

 

استدیو عکس فیلیک