molfix-مولفیکس

بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری،در ماه 6 حاملگی چی بخوریم؟

بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری،در ماه 6 حاملگی چی بخوریم؟

زمانی‌که به ششمین ماه بارداری خود می‌رسید، متوجه می‌شوید که جنین در حال رشد بیش‌تر به یک برنامه منظم فعالیت‌‌ و استراحت عادت کرده است. در همین حال، ‌ممکن است نشانه‌هایی مانند ورم دست و پا، درد قسمت پایین کمر، مشکلات گوارشی، افزایش ترشحات واژن و حتی خونریزی لثه‌‌ها را تجربه کنید! در ادامه این متن همه چیز در مورد بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری برای شما شرح داده شده است.

بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری (هفته ۲۱ تا ۲۴)، غذاهایی که باید در رژیم غذایی ماه ششم بارداری مصرف کنید

احتمال دارد به دفعات و به صورت شدید احساس گرسنگی کنید که تا قبل از این تجربه نکرده بودید. در زیر به مواد غذایی که در ماه ششم بارداری باید مصرف کنید اشاره شده است.

1. ویتامین C

به دلیل حجم خون زیادی که در بدن شما وجود دارد، احتمال دارد به خونریزی لثه‌ دچار شوید. در صورت وخامت شرایط، ممکن است التهاب لثه‌ها رخ دهد. مصرف مقادیر زیادی ویتامین C در این دوران برای ترمیم و حفظ بافت‌های پیوندی بدن، از جمله بافتی که دندان‌ها را به لثه و استخوان فک وصل می‌کند،‌ لازم است. مرکبات مانند پرتقال، لیموها و نارنگی سرشار از ویتامین C‌ هستند. منابع دیگر ویتامین C شامل، توت‌ها، انگورها، کلم و سیب‌زمینی شیرین است.

2. سبزیجات

بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری باید حاوی سبزیجات کافی باشد. هر چه از بارداری شما زمان بیش‌تری می‌گذرد، احتمال ابتلا به یبوست و مشکلات گوارشی بیش‌تر می‌شود. مطالعات نشان داده است، اغلب بانوان در دوران بارداری به هموروئید مبتلا می‌شوند. فیبر موجود در سبزیجات، بخش اصلی جدول رژیم غذایی ماه ششم بارداری است. فیبر غذایی به حرکات منظم و سالم روده‌ها کمک می‌کند. سبزیجات، علاوه بر داشتن فیبر زیاد، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.

3. مایعات

به خاطر داشته باشید، به عنوان یک بانوی باردار، نه تنها برای دو نفر غذا می‌خورید، بلکه برای دو نفر مایعات مصرف می‌کنید. آبرسانی به معنای مصرف روزانه ۸ لیوان آب است. همچنین باید برای سلامت عمومی خود مقداری اسموتی و آبمیوه مخلوط تهیه کنید. آبرسانی در فهرست رژیم غذایی بانوان در ششمین ماه بارداری ضروری است. مقابله با یبوست بسیار مهم است، پس آب بنوشید!

4. اسیدفولیک

اسیدفولیک یک ویتامین پیچیده است که برای ساخت سلول‌های جدید لازم است. از آنجا که مغز جنین تا اواخر هفته ۲۴ رشد سریعی دارد، اضافه کردن منابع اسیدفولیک در رژیم غذاهای سه ماهه دوم بارداری بسیار مهم است.

غذاهای حاوی اسیدفولیک شامل نان‌ها و غلات کامل، سبزیجات برگ سبز (بروکلی، اسفناج و کاهو)، دانه کتان، دانه آفتابگردان، کدوحلوایی، دانه کنجد، بادام‌زمینی و بادام هستند. همچنین در برخی میوه‌ها و سبزیجات مانند، بامیه، نخودفرنگی، انگورها و موز یافت می‌شود.

5. پروتئین

بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری باید حاوی مقدار زیادی پروتئین باشد. از پروتئین‌ به عنوان ماده سازنده سلول‌ها یاد می‌شود. پروتئین‌، برعکس کربوهیدرات‌ برای استفاده در آینده به سهولت به چربی تبدیل نمی‌شود.

غذاهای سرشار از پروتئین، شامل محصولات لبنی مانند تخم‌مرغ، گوشت سفید بدون چربی است. منابع دیگر پروتئین،‌ بنشن و حبوبات هستند که در آشپزی هندی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

6. کربوهیدرات‌

کربوهیدرات‌ مانند پروتئین‌ از مواد مغذی ضروری برای فعالیت‌های روزانه به شمار می‌آید. کربوهیدرات‌ همانند سوخت بدن است. مصرف بیش از حد کربوهیدرات‌ها باعث تبدیل شدن آن‌ها به چربی و جمع شدن داخل سلول‌ها می‌شود.

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند برنج سفید (بدون پوسته) و نان سفید به سرعت به قند تجزیه شده و منجر به افزایش سطح گلوکز خون می‌شود. بنابراین، بهتر است که نان غلات کامل و برنج قهوه‌ای مصرف کنید. گندم، بلغور جو دوسر و غلات نیز منابع خوبی از کربوهیدرات هستند.

7. میوه‌ها

میوه‌ها ویتامین‌، مواد معدنی و فیبرهای ضروری برای کمک به هضم غذا را فراهم می‌کنند. همچنین، از آن‌جاکه بیش‌تر حجم میوه را آب تشکیل می‌دهد، به آبرسانی به بدن کمک می‌کند.

مصرف انواع میوه‌ها کمک می‌کند تمام ریز مغذی‌های مورد نیاز را دریافت کنید. برای مثال، گلابی حاوی فسفات، ویتامین C، پتاسیم و مس است. سیب حاوی آنتی‌اکسیدان، مجموع ویتامینهای گروه B، آهن و مواد غذایی گیاهی است. موز حاوی پتاسیم، ویتامین B6 و ویتامین C و غیره است.

بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری، غذاهایی که باید در ماه ۶ بارداری از مصرف آنها اجتناب کنید

برخی غذاها در صورتی‌که در ماه ۶ بارداری مصرف شود، تاثیر نامطلوبی بر سلامت مادر و جنین در حال رشد می‌گذارد. ‌این غذاها شامل موارد زیر است:

1. غذاهای دریایی

بسیاری از بانوان باردار ممکن است به مصرف غذاهای دریایی مانند سوشی علاقه داشته باشند،‌ اما این انتخاب درستی نیست. اغلب غذاهای دریایی، حاوی مقدار اندکی جیوه هستند، چراکه ترکیبات حاوی جیوه (متیل‌جیوه) در آب‌های شور به راحتی تجزیه نمی‌شوند، اما با عملکرد ماده گیاهی در آب‌های تازه به راحتی قابل تجزیه هستند. در‌حالی‌که این مقدار جیوه تاثیر خاصی در بدن بزرگسالان ندارد، اما بهتر است در دوران بارداری به دلیل این‌که مغز جنین همچنان در مراحل اولیه رشد است از مصرف غذاهای دریایی اجتناب کنید.

2. کافئین

مصرف زیاد کافئین ارتباط مستقیم با بی‌خوابی و بی‌قراری نوزادان دارد. کافئینی که توسط مادر مصرف می‌شود، ضربان قلب جنین و احتمال ایجاد وابستگی به کافئین را افزایش می‌دهد. همچنین، از آن‌جا‌که جنین سیستم مستقلی برای سم‌زدایی ندارد،‌ کافئین نسبت به بزرگسالان، زمان طولانی‌تری در دستگاه گوارش او باقی می‌‌ماند.

3. سویا

فیتواستروژن‌ها، ترکیباتی هستند که در سویا و برخی گیاهان خاص وجود دارد و باعث افزایش باروری می‌شود. فیتواستروژن‌ها نقش استروژن طبیعی را بازی می‌کنند و با گیرنده‌های استروژن پیوند می‌خورند. این یک افزودنی مفید برای بانوانی است که در تلاش برای بارداری هستند. با این حال، اگر باردار هستید، این هورمون‌های جعلی ممکن است بر رشد مغز، اندام‌های جنسی و سیستم ایمنی کودک تاثیر بدی بگذارد.

4. فست‌فودها

بسیاری از بانوان باردار، ویار غذاهای آماده بیرون را دارند. بیش‌تر افراد چه باردار باشند، چه نباشند، هوس فست‌فود می‌کنند! کالری بالایی که در فست‌فودها وجود دارد، ‌ممکن است باعث جهش سریع سطح قند خون شود. این موارد شدید می‌تواند باعث تحریک‌پذیری، خستگی و در طولانی‌مدت اختلال در اعضای مهم شود.

فست‌فود می‌‌‌تواند باعث ایجاد دیابت بارداری شود. در صورتی‌که این عارضه درمان نشود باعث مشکلات سلامتی برای جنین خواهد شد.

5. گوشت‌های نیمه‌پخته

همیشه مطمئن شوید هنگامی‌که گوشت یا مرغ می‌خورید، کاملا پخته باشد. باکتری لیستریا که در گوشت خام موجود است، می‌تواند وارد بدن شما شده و باعث بروز لیستریوز شود. لیستریوز، مسمومیت غذایی است که از طریق سبزیجات آلوده،‌ گوشت‌های نیمه‌پخته و محصولات لبنی غیرپاستوریزه سرایت می‌کند و در بانوان باردار ممکن است باعث سقط جنین شود.

6. غذاهای پرادویه

غذاهای پرادویه، ضرری برای جنین در حال رشد ندارد. هر چند، در مراحل آخر بارداری می‌تواند باعث سوزش معده، سوهاضمه و ناراحتی‌های عمومی شود. بنابراین بهتر است در مراحل آخر بارداری از مصرف آن اجتناب شود.

7. الکل و دخانیات

همه می‌دانند که در دوران بارداری باید از مصرف الکل و دخانیات اجتناب کنید. در حقیقت، حتی در دورانی که در تلاش برای بارداری هستید نیز باید از این موارد دوری کنید! مصرف این مواد به شدت بر رشد جنین تاثیر می‌گذارد.

8. تخم‌مرغ خام یا عسلی

تخم‌مرغ خام یا عسلی، یک «نه» بزرگ برای بانوان باردار است. تخم‌مرغ خام حاوی باکتری سالمونلا است که باعث ایجاد مشکلاتی برای مادر و جنین خواهد شد. بنابراین مطمئن شوید که تخم‌مرغ‌ قبل از مصرف کاملا پخته باشد.

9. پنیرهای نرم

از مصرف پنیرهای نرم مانند پنیر بری و کاممبر پرهیز کنید، زیرا باعث عفونت لیستریا می‌شوند که هم برای مادر و هم برای جنین کشنده است.

نکاتی در مورد بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری

• از مصرف هر نوع داروی بدون نسخه پرهیز کنید.

• درصورتی‌که به‌طور مرتب از دارویی خاص استفاده می‌کنید، لازم است در مورد مصرف آن در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

• ویار غذایی، اتفاقی طبیعی در دوران بارداری است! سعی کنید این هوس را با میوه‌ها و سبزیجات جایگزین کنید.

• ویار فست‌فودهای چرب در دوران بارداری و غیر از این دوران طبیعی است. تنها یک یا دو بار در هفته و در وعده‌ای بسیار کوچک میل کنید.

• پس از خوردن یک وعده کوچک فست‌فود یا هر نوع غذای سنگین، بلافاصله بشقاب خود را پر نکنید. چند دقیقه صبر کنید. این‌کار باعث می‌شود دیگر تمایلی به ادامه دادن نداشته باشد. زیرا معده به مغز فرمان سیری می‌دهد.

• علاوه بر رعایت بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری، حتما تمام مکمل‌های خود را مصرف ‌کنید. این کار نقش مهمی در الگوی گرسنگی شما دارد. یک رژیم غذایی متعادل، باعث سلامتی مادر می‌شود و یک مادر سالم کودکی سالم به دنیا می‌آورد!

مطالعه بیشتر:

تغذیه مناسب در دوران بارداری چگونه است؟

چگونه در بارداری وزن اضافه کنیم وراههای اضافه کردن وزن چیست؟

در سه ماهه دوم بارداری چی بخوریم،اهمیت تغذیه در سه ماهه دوم

در سه ماه دوم بارداری چی نخوریم،خوردنی های ممنوع در این دوره

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری

اگر رژیم غذایی کاملی داشته باشیم مصرف مکمل های بارداری ضروری است؟

علاوه بر رعایت بهترین رژیم غذایی ماه ششم بارداری، حتما تمام مکمل‌های خود را مصرف ‌کنید. این کار نقش مهمی در الگوی گرسنگی شما دارد. یک رژیم غذایی متعادل، باعث سلامتی مادر می‌شود و یک مادر سالم کودکی سالم به دنیا می‌آورد!

آیا مصرف پنیر گودا در بارداری مضر است؟

از مصرف پنیرهای نرم مانند پنیر بری و کاممبر پرهیز کنید، زیرا باعث عفونت لیستریا می‌شوند که هم برای مادر و هم برای جنین کشنده است.

آیا می توانم در حاملگی تخم مرغ عسلی بخورم؟

تخم‌مرغ خام یا عسلی، یک «نه» بزرگ برای بانوان باردار است. تخم‌مرغ خام حاوی باکتری سالمونلا است که باعث ایجاد مشکلاتی برای مادر و جنین خواهد شد. بنابراین مطمئن شوید که تخم‌مرغ‌ قبل از مصرف کاملا پخته باشد.

آیا مصرف غذاهای پرادویه در بارداری ممنوع است؟

غذاهای پرادویه، ضرری برای جنین در حال رشد ندارد. هرچند، در مراحل آخر بارداری می‌تواند باعث سوزش معده، سوهاضمه و ناراحتی‌های عمومی شود. بنابراین بهتر است در مراحل آخر بارداری از مصرف آن اجتناب شود.

منبع: parenting.firstcry